2023 5. kitabı
Bizimle Başladı Hayat bitmedikçe umut bitmezmiş... Fazla Spoiler dolu bir yorum yazacağım. Okumaya başladığım zamandan bu yana çok fazla zaman geçti okumamak ve bitmemesi için direndim. Atlas ve Lily çoğu soruna rağmen aşklarını devam ettirebilme fırsatı bulduğu için mutluyum. Hayatlarımızda birer "Anlayışlı Atlas" olsa cidden saha mutlu olurduk veya belki de hepimizin içindeki Anlayışlı Atlas'ı bulması gerekiyordur. Korku, endişe ve aşk. Kitabın tanımı tamamen bu üç kelimeydi benim için. Lily tamamen eski eşinden kaynaklı korkuları belki bazen cidden abarttığını düşünsenizde sağlıklı kararlar verdiğini anlayabiliyoruz. Fakat Ryle da bazı yerlerde oldukça haklı aşkınız lise zamanındaki aşkına fazla yer veriyorsa bir yerde onu kıskanmadan edemiyordunuz ama bu şiddet için bir sebep değildi. Harika bir ilişkiyi öfke problemi yitirdi... Lily boşanmalarına rağmen emin olana kadar Atlas'a adım atmadı bile. Sanıyoruz ki kitabın başından sonuna Ryle cidden söz konusu olmayacak fakat Ryle hep ordaydı asla hakkının yendiğini düşünmüyorum. Eğer verilen şanları kullansaydı ve anlayış içinde geçmişi kapatsaydı Lily asla onu terk etmezdi. Bekar bir anne olmak Lily içinde kolay değil hele ki bir anne olarak çocuğunun babasından korkmak üst düzey bir endişeyi beraberinde getiriyordu ki bu konuda Lily sonuna kadar haklıydı. Atlas'ım cidden bu ikileme de şüphesiz herkesin aşık olduğu ve olacağı kadar var olan Atlas. Bir karakter dahi olsa kendime değer vermemi her bir cümlesinde bana fısıldamış gibiydi. Atlas'ın sevgisi çok daha derinlerde bir bağımlılıktı asla Lilysini bırakmadı arkada onun için ordaydı ama gelmeyeceğini biliyordu ta ki kendi için hayat gülene kadar. Atlas'ım hayatına Lily tekrar döndüğünde küçük misafiride ona gelerek Atlas açısından tüm yaşananları izlememizde ve Atlas'ın hayatı hakkında daha çok bilgilenmemiz güzeldi.
Bizimle BaşladıColleen Hoover · Epsilon Yayınları · 20232,633 okunma