2023 51. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 17:38
Uzun zamandır listemde beklettiğim, beklettiğime çok pişman olduğum eserlerden birisi Kayıp Tanrılar Ülkesi. Arkeoloji, polisiye ve mitolojinin ustaca harmanlanması ile oluşan ve mitolojiyle hiç alakası olmayan kişilerin bile seveceği, oldukça sürükleyici bir eser. Roman, 1960’larda Bergama’dan Almanya’ya işçi olarak göç etmiş olan Ölmez ailesinden Cemal’in vahşice öldürülen cesedinin bulunması ile başlıyor. Kalbi yerinden sökülmüş, elinin ortasında kalbiyle Zeus’a sunulmuş bir kurban… Bu cinayeti sorgulayanlar ise Berlin Emniyet Müdürlüğü’nün baş komiseri Yıldız Karasu ve yardımcısı Tobias Becker. Cinayeti sorguladıkları esnada birden kendilerini çok karmaşık bir seri cinayet vakasının içinde buluyorlar. Üstelik bütün cesetlerde mitoloji ile bağlantılı. Olayların içine girdikçe katili bulmak için merakla sayfaları ardı ardına çevirdim resmen. Kitabın sonunda ise olaylar birbirine öyle iyi bir şekilde bağlanmıştı ki... Bitirdiğimde keşke şurası da şöyle olsaydı dediğim hiçbir yer olmadı, çok beğendim. Kesinlikle tavsiye ederim.
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,2bin okunma