·152 syf.····Okunma: 29 Ağustos 2023 20:26 “Başkalarının hayatında kendiminkine dair yorumlar görmeye başlamıştım.”
Alıntıda bahsedildiği gibi kitapta bahsedilen ana tema aslında bu şekilde ilerlemektedir. Evliliği sona ermiş yazar olan bir kadının Atina'ya gitmesi ve yolda, bulunduğu ülkede karşılaştığı insanlar, yolculuk yaptığı kişi, öğrencileri, arkadaşları hepsinde onların yaşamış olduğu kendi bireysel hayat ve tecrübelerini,3.kişi olarak sanki çerçeveden izler gibi yorumlayıp kendi geçmişi evliliği, kariyeri, arkadaşlığı, benliğini sorguladığı her konuda bir parça bulmasını anlatmaktadır.
Genel olarak hayatımızda karşılaştığımız, yeni tanıştığımız yahut samimi olduğumuz insanlar ile sohbet ettiğimizde ben de buna benzer bişi yaşadım ya da senin yaşadığın bu ben de bunu yaşadım gibi anlatma ihtiyacı duyabiliriz.
Aslında buna vesile olan o sohbetin içinde dinlerken gözlemci olmamız ve bize kendimizi hayatımızı, yaşadıklarımızı geçmişimizden kısaslar olarak hatırlatmasıdır. Yazar da kitapta tam da günlük hayatta yaşadığımız benzer diyalogları, sorgulamaları, yaşantıları, benzer şikayetleri, benzer yalnızlıkları, benzer sevgileri, benzer arkadaşlıkları vb bize sunmuş.