Selam!
Öncelikle ne diyeceğimi bile bilmiyorum duygularımı aktarabileceğim kadar aktaracağım.
Erkek karakter Nico AŞIRI RAHATSIZ EDİCİYDİ. Bazı tavırları sözleri beni cidden böyle ıy dedirtti. Yani kaçıncı yüzyıldayız allah aşkına… Ama kadın karakter Elena dahada fenaydı. Tüm bunları yutuyor hatta kendini kadın olduğu ve bakire olmadığı için daha da ezdiriyordu. Kafayı yedim bazı yerlerde. Yani… adam her gün başkasının kollarında kadın sadece tek bir adamla tek bir kez yatmış diye kendini bu kadar evlendirilemez görmesinin sebebi neydi?
“Sen öldükten sonra beni almazlar.”
“Beni bakire değilim diye seçmedin.”
“Bakire olmadığım için benden utanıyorsun o yüzden dışarı çıkartmıyorsun.” Daha neler neler. Yani kızı babası 6 ay boyunca telefonsuz eve hapsetmiş kız sadece dans kursuna gidebiliyor sebebide evden kaçıp sevişmesi ama bitmek bilmeyen erkek kuzenlerin edebsiz playboy tavırları ASLA BİTMİYOR. Erkek kuzenlerin her iki taraftada ağzında sürekli farkli bir kadınla yatma muhabbeti var Elena buna gülüyor geçiyor ama konu Elena’ya gelince iş ciddiye biniyor. Babasının ve abisinin Elena’nın cinsel hayatına bu kadar açık açık yorum yapması tiksindirtti beni .
Babası resmen kızı adamın evine evlenmeden önce yollarken kız şaşırdı diye bakire falan değilsin zaten dedi ya… şoklardan şoka girdim.
Bunun gibi BİR ÇOK rahatsız edici şey vardı ama bi noktada sanırım takılmamaya başladım çünkü Elena bu konuda asla ses çıkartmıyo üstüne de hak ettiğini kabul ediyo e bize de bişey demek kalmıyor. Hani rahatsız olsa ama ses çıkaramasa kızı savunucam ama kızda hiç rahatsız değildi bu durumdan. Yani tüm kitap boyunca Nico Elenaya başka erkek yok şöyle keserim böyle öldürürüm dedi ama Elena bir kere bile başka kadınla görüşmeni istemiyorum demedi ya… sürekli kendi kendine triplere girdi yok şuan başka kadınla yok şuan şunun koynunda falan iletişim eksizliğinden nefessiz kaldım. İnsan bir çıkar sen Russoysan benim babamda boru değil der. Sanki mahalle köşesinde büyümüş. Asla dik başlı değildi. Koşa koşa kocaya gitti. Direnmedi bile.
Bu kadar tilt olsam da aralarındaki tansiyon ilk sayfadan itibaren çok yüksek olduğu için su gibi okundu iki günde yalan söyleyemeceğim. Sadece ikisinin sürekli bir tetikte olup asla birbirlerini sevdiklerini itiraf edememeleri yüzünden okudum bile diyebilirim. Ancak kitaptan bekaret sözcüğünün geçtiği sayfaları çıkarırsanız 500 sayfadan 200 sayfaya düşebilirmiş gibi hissediyorum haberiniz olsun.