Made Serisi 1. Kitap

İlk Yayın Tarihi:
2018
Martı Yayınları
Orijinal Adı:
The Sweetest Oblivion (Made #1)

2022 13. kitabı
Kitap oldukça akıcı ve çerezlikti fakat gram duygu yoktu. Sadece cinsellik vardı kitap boyunca. Elena'ya hiç ısınamadım. Çünkü zeki bir karakter değil cok sığ biri ve kitap boyunca iç sesini okuduk bolca ve kadın sürekli cinsellik peşinde. Bugüne kadar okuduğum kitaplarda bu kadar libidosu yüksek bir erkek veya kadın karaktere rastlamadım. Kadinin kafasındaki tek şey cinsellikti. Bu yer yer sıkılmama neden oldu. Kadının olaylara karsi verdigi tepkiler bile cok aptalcaydi. Bu iki karakter arasında duygusal içe işleyen bir aşk okuyamadım. Ben karakterlerin arasında cinsel tutkulari kadar duygusal bağlari olursa o kitaptaki aşkı hissedebiliyorum ama bu kitapta cinsellikten başka bir şey yoktu. İki üç cümle bir duygusal etkileşim vardı gerisi sadece cinsellik. Ayrıca kitapta Elena'nin sürekli bakire olmayışının yüzüne vurulması çok trajik ve sinirimi bozan bir durumdu.
En Tatlı Kaçış Kitap Yorumu
2022 9. kitabı
Resmen bu kitabın çıkmasını (Derya sayesinde) 1 yıla yakın bir süredir bekliyorum. Çünkü ingilizce okumaya başladığı ilk zamanda bütün ayrıntılarını heyecanla dinlediğim ve kafamı taşlara vurup neden ingilizce bilmiyorum diyerek geçirdiğim o zamanlar “acaba hiç Türkçe okuyabilecek miyiz?” diye düşünerek bir şekilde Derya’nın bir azimle çıkartacaklarını duyduğum o telefon konuşmasından sonra inanılmaz rahatlamıştım çünkü daha kitabı okumadan sevdiğimi adım gibi biliyordum. Keza öyle de oldu ️ Ki en yakın arkadaşımın editörlüğünü yaptığı için de inanılmaz gururluyum Baştan uyarımı yapayım bu bir yetişkin romantik türünde. Yani en azından 18 yaşından büyükler okursa daha iyi olur. Konusundan bahsetmeyeceğim çünkü yeterince duydunuz. Nico.. Bazı sahnelerini okurken diyordum ki ciddi anlamda bunu yapamaz, hayır yapmadı, inanamıyorum bunu da mı yaptı derken. Hiç sarsılmayan bir adamın Elena için neler yaptığına şahit oluyoruz. Hatta bir düşüncesine çok güldüğümü hatırlıyorum, söyle diyordu: “Tanrım bir eş istemiştim ve onun yerine pusuda bekleyen lanet bir kalp krizi almıştım.” O kısacık tanıştıkları anlarda ise Elena yüzünden de çokca sınanıyor Elena ise ciddi anlamda okumayı sevdiğim bir karakter oldu. Çünkü en önemlisi ne istediğini biliyordu ve o da kesinlikle Nico’ydu. Son kısımlara gelirken Elena’nın yaptığı o şeyden dolayı kafamız ağrıyacak sanmıştım ve biraz da gerilmiştim ne yalan söyleyeyim ama ciddi anlamda karakterlerin ikisinin de boyle bir çarpıntıya ihtiyaçları vardı ve ikisine de iyi geldi. Hele ki o son.. Ah Nico sen ne yaptın? Bu arada Christian için de çok heyecanlıyım ikinci kitap onun hakkında ama aynı şeyi Gianna için söyleyemeyeceğim biraz çekincelerim mevcut
Aşk
En Tatlı KaçışDanielle Lori · Martı Yayınları · 20223,573 okunma
Haydi biraz eleştiri yapalım...
2022 18. kitabı
Sanırım biraz iddialı bir giriş oldu ama peşin peşin uyarayım dedim. Biri bana bir romanı çok seveceksin ama yine de yüzlerce de eleştiri sıralayacaksın deseydi inanmazdım ama işte buradayım! Çok övüldü çok beğenildi bu yüzden, beklenti mi yüksekti yoksa zaten hatalar mı çok barizdi bilmiyorum ama benim için çok güzel bir roman mantıksız hatalar dizesiyle mahvolmuştu. Yine de benim için okunması zevkliydi onuda söylemeden geçmeyeyim. Her neyse başlayalım... New York'un mafya patronlarından Nicolas Russo, Elena'nın kız kardeşiyle evlenmek için bir anlaşma yapar. Fakat ilk karşılaşmalarındaki ters bir bakış ve aralarında çekimle işler ikisi içinde istediği gibi gitmez. Tatlı Abelli çok güzel, müstakbel enişte karşı konulmaz haliyle aşkta kaçırılmazdır! Konumuz bu... Kulağa hoş geliyor değil mi? Aslında bir yere kadar da öyle. Elena ve Nico arasındaki çekim, herkesin sosyal medyada bol bol maruz kaldığı şu saç dolama olayı, meşhur yemek sahnesi ve her ne kadar çok eleştirilse de çok hoş olan havuza itilme sahnesi... muhteşemdi! Gel gelelim kitabın ilk yarım puan kırdığım olayı romanın bir mafya romanı diye lanse edilmesine rağmen bir türlü gelmeyen aksiyon sahneleriydi. Nico'nun kuzenini vurduğu ve petrol sahnesini saymazsak bunun bir mafya romanı olduğuna bin şahit gerekirse. Bad Boy romanı bile sayılmazlar o kadar yani. Serinin ikinci kitabı En Çılgın Takıntı'ta benim en çok hoşuma giden, süre gelen olayların 'OLABİLİTESİ'nin yüksek olmasıydı. Maalesef ilk kitabın en büyük eksiği romandaki konuların "BASİT NEDENLER" üzerine kurulmasıydı. Bütün roman boyunca Elena'nın gizem yaratılmaya çalışılan geçmişi basit bir "Atlı karınca görmeye gitmiştim." olayıydı. Yani gerçekten mi ya? O kadar gizem ve dram bu muydu? Hadi hepsini geçtim ailesinin onları terk
2022 52. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2022 23:55
Okuduğum en iğrenç kitaptı. salak salak diyaloglar kadın karakterdeki erkek karakterin malı olma sevdası kadının kendi vücudundan bir mal gibi bahsetmesi ikide bir kadının bekareti yüzünden itibarı zedelenmiş gibi davranılması kadının erkek bakire değilim diye beni sevmeyecek tavırları wattpadde takipçi ve okur kazanmaya çalışan Türk 'yazarların' şerivan ağa kitaplarından neredeyse farkı yoktu, sadece erkek karakter daha az kıllı ve daha fazla yakışıklıydı. Birde doğu yerine Amerika'da geçiyordu. Seriyi bkmde indirimde ve tiktokta çok övülüyor diye aldım keşke üstüne para verip almasamışım. Hayatım boyunca okuduğum tüm ezik kadın karakterleri unutturdu kitap bana, bundan önce okuyup da pick me dediğim tüm karakterlerden tek tek özür dileyip isimlerinin üstünü öpmek istedim. Buradan sonra yazacaklarımda kitapta geçen bazı olaylardan bahsedeceğim ancak sadece yazdıklarımı okursanız da kitabı almanıza gerek kalmaz, benim yazdıklarımı okumasanız da kitabı almanıza gerek yok bu arada, hatta paranız cebinize kalır çünkü beş yüz sayfa boyunca aynı aptal ve iğrenç olaylardan bahsediyor kitap. Kitap mafya ve Dark Romance, kız ve erkeğin arasındaki şey dark ama romance kısmı yok. Erkeğin kıza olan cinsellik dışındaki tavrının bir köpek sahibinin köpeğe olan tavrından farkı yoktu. 'Benden izin almadan bir daha bu evden çıkmayacaksın Elena' kızın tavrının da ödül maması isteyen bir köpeğin sahibine olan sadakatinden farkı yoktu 'Eğer benim için şunu yaparsan Nico, ne zaman istersen kıyafetlerimi senin için çıkartırım'. Kitapta mafya romanı niyetine de hiçbir şey yoktu adam ben mafyayim mafyanın kraliyim niyetine geziniyordu ama hiç aksiyonlu bir olay olmadı Erkeğin kıza fahişe muamelesi yaptığını da söylemeyi unutmuşum, kendisi iki haftadan daha uzun bir süre sex yapmamaya
2022 10. kitabı
Okunma: 09 Mart 2022 15:23
Made Serisi’nin ilk kitabı olan En Tatlı Kaçış bitti. Kitabı orijinal dilinde okumuştum ben aslında ama tabii çeviri halini de hemen bekletmeden okudum. Öncelikle muazzam bir çeviriydi. Bu tarz kitaplarda, kitabın içine girmek, karakterleri anlamak ve duygularını hissetmek benim için çok önemli. Zaten gergin bir dünya ve işin içine bir de duygu hissedememek girince komple soğuyorum ben. Bu açıdan çeviri çok büyük önem taşıyor ve o da muazzam güzeldi. Kitap baştan sona alev alev. Zaten bir yetişkin kitabı fakat sayfalarca yetişkin var diyemem. Ama sayfalarca cinsel çekim diye bir gerçek var. Nico ve Elena arasındaki o etkileşimi resmen parmak uçlarımda hissettim okurken. Sadece bakışmaları bile ortalıkla elektrik akımı varmış hissi uyandırıyor. İki aile arasında yapılan anlaşma usulü evlilik hikayesi aslında. Böyle detaylı, çok farklı bir kurguya sahip bir kitap değil ama yazarın dili akıcı ve duygu bakımından da tatmin edici. Nico karakteri kötü bir karakter; aslında, Russo ve Abelli ailesi başlı başına şehrin kötü adamları ama yazar bu kısmı çok sönük bırakmış. Yani bildiğimiz tek şey kötüler, acımasızlar ama bunlar için sahneler, olaylar okumuyoruz. Kitaptan bir puan kırma sebeplerimden biri bu oldu. Mafya kitaplarında tabii aşk okumak istiyorum ben ama o mafya durumlarını da görmek istiyorum. Sadece bir aşk kitap olsun istemiyorum. Diğer sebebim ise Elena bize güçlü, isyankar ve inatçı bir kadın olarak yansıtılıyor ama kızın ailesi ne alakaysa onu sanki herkes tarafından yok edilmeye müsait, sakin ve saf gibi görüyor. Kadın öyle değil kendinize gelin diyesim geldi sürekli. Ayrıca keşke sondaki olay olmasaydı. Yani Elena’nın yaptığı şeyi anlıyorum hatta düşüncesine de saygı duyuyorum ama bunu bu şekilde yapması bence kendi zekasına da hakaretti. Sanki olay yok ama
2023 23. kitabı
Slowburn dediğin böyle yapılır! Bayıldım. Nico ve Elena ne zaman birlikte birlikte olsalar hatta yakın olmasalar da sadece aynı odada olsalar bile aralarındaki gerilimi hissedebiliyorsunuz. Ve okurken çok eğlendim. Nico mükemmeldi! Yapabilseydim ona kalbimi ve ruhuma verirdim. Kitabı sevmemin en büyük nedenlerinden bir tanesi Elena Abelli! inanılmaz tatlı, tarz sahibi ve hep başını belaya sokan tam bir pembe. Elena‘nın tatlı tavrının sizi kandırmasına izin vermeyin. New York mafyasının üst kademelerinde yolunu nasıl bulacağını biliyor ve size söyleyeyim ki bu, zayıf kalplere göre değil. Gösterdiği masumiyet ve güç dengesini seviyorum. Hareketlerini düşünüyor ve ne zaman zorlayacağını ya da pes edeceğini biliyor ve istediği şey için savaşmaktan korkmuyor. Etrafımız şiddet ve ölümle çevrili iken ışığı gözden kaçırmamak zordur ama Elena bunu başardı ve ışığı buldu. Bunu başarması da onun takdirine kaldı. Baş belası kadın karakter ve inanılmaz derece manipülatif, aynı zamanda inanılmaz ateşli, bir kahramanın yer aldığı harika bir mafya aşk kitabı okumayalı uzun zaman oldu. Elena ve Niko birlikte mükemmeller. Eren’e bir mafya prensesi + belli bir durumdan dolayı yaralı + baş belası. Niko psikotik deli bir piç mi? Evet. Başka ne isteyebilirim ki? Mafya kısmını daha fazla okumak isterdim. Mafya kısmı için kitabın çok daha fazla bir potansiyeli vardı. Daha fazla aksiyon ya da aklımı başımdan alacak ve beni tamamen suskun bırakacak bir olay aradım ama maalesef olmadı olmadı. Puanı kırmamın tek de bu kısım. Puan kırmamın bir diğer nedeni de Nico’nun üvey anne olayı gerçekten gereksiz bir sahneydi. Olmasa da olurdu. Kitabı ben beğendim zaten bu tür kitaplarda çok çok büyük bir beklenti içine girmiyorum. Ve bu kitap ilk başta çok sevse de benim okuduğum zaman da çok
Puan vermedi·%68 (340/496 syf.)·
Maalesef daha fazla okuyacak sabrım kalmadı. Bu kitabı almamam gerektiğini biliyordum çünkü asla benim tarzım değil. Ama incelemelerin çoğunda kitabı öven cümleler görünce bir şans vereyim dedim. Bu konuda asla ders almıyorum ben. Kitabın ilk 100 sayfası idare ederdi. Hatta mutlu olmuştum seveceğimi sandığım için. 200. sayfaya geldiğimde biraz canım sıkılmaya başladı. 340. sayfaya gelmeyi nasıl başardım gerçekten bilmiyorum. Erkek karakterden aşırı derecede nefret ediyorum. Evet, mafya olduğunun farkındayım. Sevimli bir şey beklemiyordum zaten. İşin garibi erkek karakter bana bazen öylesine bir kötü çocukmuş gibi geldi. Çoğu kişi bu adam bir mafya dediği için gözümde çok büyüttüm diye böyle gelmiş olabilir belki ama bir incelemede bir kişinin daha benim gibi düşündüğünü gördüm. Neyse önemli olan adamın katlanılmaz birisi olması. Şu anda aklıma geldikçe sinirleniyorum, cümlelerimi toparlayamıyorum bir türlü. Şimdi biraz Elena'dan bahsedeyim, onu biraz seviyor gibiyim. Kendisiyle ilk 100 sayfada pek bir problemim yoktu ama bir yerden sonra "Nico'ya çekilmesi" olayından tiksindim. Nico'ya çekilmesine anlam veremiyorum bir türlü. "Nico'dan soğumanın bir yolunu bulayım ama bulamıyorum ona çekiliyorum." tarzı cümleler kurdukça sinirlendim. Nico'ya çekilmemen için bir sürü sebep var Elena. Kaba saba birisi olması, "ben ne dersem onu yaparsın" tavırları (mafya olduğunu hâlâ unutmadım evet), bir adamla konuştuğun için seni havuza atması, aranızda geçen o saçma "ben küfür edersem şöyle ederim" sahnesi. Bunların hepsi etkili sebepler. Şimdi fark ettim ki Elena'dan da nefret ediyorum. Ayrıca okuduğum kadarıyla romantik bir kitap gibi gelmedi bana. İki kişinin "karşı koyamadığı" cinsel çekim. Bana sadece buymuş gibi geldi. Okuduğum yorumlarda aralarındaki çekimin çok hissedilir
2025 61. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2025 19:45
bu kitabı beğenmememin onlarca sebebi var ama uzatmayıp sadece özellikle dikkat çekmek istediğim bazı kısımlardan bahsedeceğim. öncelikle kurgusu. başlamadan önce konusunun ne olduğunu biliyordum o yüzden bunu doğrudan sebep göstermem. ana kadın karakter elena'nın ablası erkek karakter nico'yla zorunluluktan nişanlanıyor ama o da nico da evlenmek istemiyorlar, kızın içinde zaten sadece ama sadece nefret vardı AMA bu kitabın kötü yazıldığı gerçeğini değiştirmiyor. yazarın amacı zaten rahatsızlık vermek olabilir ama tepkim rahatsız olmaktan öte sadece göz devirmek oldu. bir de yüzümü buruşturdum ıyyy yani. demek istediğim bu kitabın iyi yazılmış bir "dark romance" olmadığı konusunda baştan anlaşalım. dark romance de değil zaten. sadece içeriğinden dolayı değil yazımdan dolayı rahatsızlık veren iyi yazılmış onlarca dark romance vardır ama bu kitapta yazarın bu rahatsızlığı hissettirmek için yaptığı tek şey"eniştem" ve "nişanlımın kız kardeşi" üzerinden ilerlemekti. zaten karakterleri bir kez okusanız mideniz kalkar. bunlar sözde 30larına yakın yetişkinler ama özellikle nico 13 yaşında cinselliğin ne demek olduğunu yeni keşfetmiş ergenler gibi davranıyor. elena'nın ona "her tarafın ıslanacak" demesini bile hemen cinselliğe bağlıyor. allah aşkına nereden aklına geliyor böyle şeyler??? ve aklında elena ile ilgili canlandırdığı bütün malum sahnelerde onun nişanlısının kızkardeşi olduğunu özellikle belirtiyor. elena da aynı şekilde sürekli o benim eniştem ama onunla şunu bunu yapmak istiyorum diyor. iğrenç şeyler. (bu arada konusunu önceden biliyordum, yani böyle şeyler okuyacağımın farkındaydım ama dikkat çekmek istediğim nokta yazarın bunları özellikle gözümüze gözümüze sokması ve mide bulandırıcı anlatabiliyor muyum?) tek sebep bu değil tabi ki de. çoğunuzun adını bir kez
Eh işte...
·496 syf.·
2022 103. kitabı
Herkese selam. Bana göre ortalama bir kitaptı. Belki de ilk mafyatik kitabım olmamasındandı bilmiyorum. Açıkçası Elena karakteri beni çok yordu. Isınamadım kendisine. Çok sığ bir karakterdi. Sanırım ben bu tarz kitaplarda güçlü kadın karakterleri okumaktan daha keyif alıyorum. Tüm kitaplarını almış bulundum bu serinin. Belki ikincisi daha iyidir diyerek bir şans daha vereceğim. Sonuçta aldık ve ben aldığım kitapları ne kadar kötü olsalar da okumamazlık edemiyorum. Bu tarz kitaplar okumak isterseniz yabancı olarak Acımasızlar serisine ya da Türk olarak Aşkın Sırrı serisine başlamanızı tavsiye ederim. Bu kitap bana biraz şişirilmiş gibi geldi. Herkese keyifli okumalar. En Tatlı Kaçış Danielle Lori Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
2025 12. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2025 19:00
Ya aslında beni assiri kanser eden çok fazla olay vardı bu kitapta. Karakterlerin kendi toxicligi zaten çok üst bir seviyede... Hiçbir zaman anlamayacagim bir durum, erkekler istedikleri kadar kişiyle beraber olurlar ama kadın birisiyle bile yatsa hemen bakire değil orspu derler. Bu kitapta da bu olay aşırı derecede uzatılmış bir şekilde vardı. Cidden çok sinir oldum bu duruma. kadın karakter ciddili yüzsüzdü hiç benim gururum nerede demedi. Erkek karakter de aşırı alfayim ben diye takılıyordu. Ve daha sayabilecegim çok fazla sevmediğim olay vardi. Yine de kitabı sevdim. Çok hızlı okudum, en son 500 sayfalık bir kitabı ne zaman saatler içerisinde bitirmiştim hatırlamıyorum bile agqiwjdk

Danielle LoriYazar · 5 kitap
Danielle Lori'nin romanları ahlaki açıdan sorgulanabilir kahramanları, aşk ilişkilerine yönelik elektrik nefretini ve bazen tatlı ama çoğunlukla küstah kadın kahramanları içerir. Hem fantazi alt türünde hem de çağdaş eserlerde yazmıştır, ancak romantizmden asla sapmaz. Küçük bir Iowa kasabasında kocası, oğlu ve köpekleriyle yaşıyor.