·544 syf.····Okunma: 31 Ağustos 2023 03:39 4.5/5
merhaba, Dora yorumuyla geldimm. bu yorumu yazmaya çalışmak benim için çok zor çünkü o kadar fazla olay var ki neyi nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlayalım.
Kitap serideki favori kitabımdı hep, hâlâ da öyle. Başından sonuna karakterlerin gelişimi, bir saniye bile durmadan olaylara atılmamız,her olayda Maya'nın daha da güçlenmesi, haklı olarak intikamını almak istemesi, git gide artan fantastik tarafı, bilmediğimiz güçlerin ortaya çıkması, fetih hakkında az bile olsa bir şeyler öğrenmemiz, fetih ve maya'yı daha sık ve daha tatlı sahnelerle görmemiz, doruk 'u bile anlamaya başlamamız, maya'nın özellikle son bölümlerdeki kararlı hali.. her şeyiyle mükemmel ama biraz da yorucu bir kitaptı. En sevdiğim şeylerden biri Amelya'nın intikam alışlarıydı, zalimce de olsa gerçekten çok rahatladım okurken. Özellikle Riva sahnesinde evi turladığımı söyleyebilirim. Her intikam alışında hem korktum hem de rahatladım. Doruk 'a eskisi kadar bağlı olmayışını da çok seviyorum fakat Doruk ve Fetih sahnelerini okurken ikisini de tam olarak anlamak beni biraz üzdü.. Ama kesinlikle Fetih ve Doruk sahnelerini daha çok okumak isterdim, harika bi ikili oldular bence. Birde Fetih ve Maya sahneleri var... Gerçekten kitapta nefes alabildiğim ve eğlenebildiğim tek yer onların ve arada Pars'ın da olduğu sahnelerdi sanırım. Kitap güzel ama o kadar ağır ilerliyor ki gerçekten çok fazla nefes alma ihtiyacı hissediyorsunuz. Buna rağmen her şeyiyle harikaydı fakat birkaç tane olumsuz eleştirim de var tabii ki; dediğim gibi genel olarak kitap biraz ağırdı. Çok fazla duygu karmaşası vardı ve Maya'nın kafa karışıklığını kitabı okurken de görebiliyordunuz. Bir-iki sahnenin nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlayamadığım da oldu mesela bu karışıklık yüzünden.. birde bazı yerlerde artık sürekli aynı kalıplar kullanılmaya başlandığını fark ettim. sürekli kendini tekrar eden metaforlar vardı. bu da bir yerde beni sıktı ama finalinden sonra bunun da bir önemi kalmadı açıkçası... finali hakkında gerçekten yıllarca konuşabilirim..
Aklımın alabilmesi için iki kere okuduğum , meraktan yıllarca teori üretmeme sebep olan türden bir finali vardı. Diğer kitaplarda da finali asla tahmin edememiştim ama bu kez ilk defa hiçbir fikrim yok. nasıl başlayacak, nasıl ilerleyecek gerçekten aklımda hiçbir sahne canlanmıyor.
sonuç olarak Dora serinin parlayan kitabıydı bence, seriyi okumanız için fetih ve maya sahneleri bile yeterliydi. eğer elinizde serinin son kitabı da varsa bekletmeden başlamanızı öneriyorum.