BDT'ye Giriş
2023 158. kitabı
Kitap kendi alanında uzmanlaşmış Amerika'da eğitim görmüş ve aynı zamanda Türkiye Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği başkanlığını da yürüten Profesör Doktor Hakan Türkçapar'ın son derece yalın, özlü ve hedefe yönelik anlatımıyla ön plana çıkıyor. Eser, gerek konu hakkında bilgi edinmek isteyenleri temel bilgi seviyesine taşıyacak planlamasıyla gerekse teorik anlatımların yanı sıra klinikteki uygulamalara yönelik örneklerle desteklenmiş içeriğiyle oldukça tatmin edici.Bu tür bilimsel içerikli kitaplarda çeviriden ziyade telif sser olmasını ayrıca önemserim. Zira okuyucuya kendi dilinde düşünülerek tasarlanmış ve yaratılmış olmasından kaynaklı çok daha geçen metinler oluyor. Özellikle BDT seansının bileşenleri, terapide temel teknikler, terapi notları gibi sahaya yönelik bilgilerin yanı sıra tıpkı tedavinin bir parçası olan BDT'nin ne olduğu, neyi amaçladığı, özü ve felsefesi hakkında da etraflıca bilgi sunuluyor İyi bir giriş kitabı olduğu kanısındayım. Keşke yazarımızın ek okuma yapmak isteyen okurlar için Türkçe kitap önerileri de eklenmiş olsaydı.
Psikoloji
Bilişsel Davranışçı TerapiM. Hakan Türkçapar · Epsilon Yayınevi · 2018961 okunma