Erkişisel GelişimMehmet Dikici
Merhabalar
Kul hakkına ne kadar dikkat ediyoruz?
Kararlarımızda vicdanımızı sorguluyor muyuz?
Düşünen,sorgulayan ve hakikati arayan okurları icin yazarımız @drmehmetdikici öyle faydalı,bir başucu yapıtını kaleme almış ki ben okumaya doyamadım.Ara ara tekrar okuyacağım bir eser olarak gönül köşkümde yerini aldı
Yol gösterici eseri okurken,kitabın satır aralarında,bilmediklerimi öğrenirken,bildiklerimi yeniden okumak ayrı bir keyifti
Okurunu yormadan modern tasavvuf anlayışı ile hayatı anlamlandıran özellikle toplamu sorgulayan yazılarını ve farklı dönemlerde kaleme alınmış rubaileri ve anneciğinin öldüğü yaşta olduğunu hissettiği andaki derin duygularını yansıtan beyitleri kaleme alan yazarımızdan,sosyolojik analizlerin değerlendirmesiyle dolu dolu bir #kisiselgelisim eseri olmuş
İnsanoğlunun,çevresindekiler tarafından beğenilmek ve övülme konusunu oyle güzel kaleme almış ki yazarımız,satırları okurken aynı konuşmakları hafta sonu babamla konuşurken,yazarımızın kulağını bolca çınlattım.Öyle bir devirde yaşıyoruz ki arkadaşlar,herkes kolay yoldan işini sağlama almak,istediğini elde etmek içinde dalkavukluk peşinde
Oysa ki Peygamber Efendimiz “Sizi övenin yüzüne toprak saçın”der.Burada,övmekle,insanlardan menfaat sağlamayı alışkanlık haline getiren sahtekârlara karşı yapılacak hareketi ne kadar naif bir şekilde anlatmış peygamberimiz.Çıkarları icin yanımızda olan iki yüzlü insanlardan Rabbim muhafaza etsin(amin)
Unutmayalım ki,rızkımızı veren Allah tır.Allah a,iman eden mümin kimseye minnet etmez,korkmaz ve kaygı duymaz.Ne kadar güzel söylemiş İstiklal Marşımız da #mehmetakifersoy “Hakkıdır Hakka tapan Milletimin İstiklal”
Sevgi ile yetişmemiş,haram lokma ile büyümüş,milli ve manevi değerlerin hakikatini içleştirmemiş kişilerden Rabbim bizleri muhafaza etsin (amin )
Sözün özü;
Öldükten sonra yeniden diriliceğine ve Yaradanına hesap vereceğini inanan insan,dosdoğru olur.Yalanla,dolanla,haramla işi olmaz.Verdiği sözü tutar.Kul hakkından fersah fersah kaçar ve asla emanete ihanet etmez
Bolca istifade ettiğim eseri,ısrarla #tavsiyeediyorum Kalın sağlıcakla
@myhopestars #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi