Kendinizi Nasıl Bilirdiniz?

Cinius Yayınları

Selamünaleyküm..
2023 43. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2023 21:59
Size biraz kitabın içeriğinden bahsedeyim: Kitabı çok ama çok beğendim önce bunu belirteyim.. Kitapta çok sevdiğim; Sahabelerin, âlimlerin, evliyaların, yazarların, şairlerin sözleri ve şiirleri var. Bunlar; Hz. Ali, Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Şeyh Sadi Şirazi, İmam Gazali, Yunus Emre, Mevlânâ, Mehmet Akif Ersoy, Fuzuli, Muhammed ikbal, Aşık Veysel, Pisagor, Descartes, Ünlü Psikolog Carl G. Jung.. En ve en önemlisi peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin sözlerinden yararlanarak bize en doğru ve güzel yoldan bir şeyler anlatmaya çalışmış yazarımız.. Kitabı okurken her satırda durup düşündüm, çünkü o satırlar sizi tefekküre itecektir. Dediğim gibi ben kitabı beğendim çok güzel bir kitap. Kesinlikle okuyun bence gerçekten okunmaya değer bir kitap.. Kitapta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kitabı bana hediye eden yazarımız @Ehlibilir hocama teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun. Mehmet Dikici Erkişisel Gelişim
Erkişisel gelişim
2024 9. kitabı
"Erkişisel Gelişim" Sizlere kendinizi anlayabileceğiniz, hayatınıza ve maneviyatınıza güzel etkilerde bulunacak bir eserle geldim. Ne ara okuduğumu anlayamadan göz açıp kapayana kadar bitiverdi. Dediğim gibi manevi tadı doruklarda yaşatan belki de bizi doğruya ulaştırmayı hedef koymayı ve bir çok yeni yetenek kazanmanızı sağlayacak bir eser, en az bir kez okunmalı. Doç. Dr. Mehmet DİKİCİ'den bir derleme. Yazarımız köşe yazılarından bir eser oluşturmuş. Kitabımız 184 sayfa ve birden fazla konuyu, farklı bakış açılarıyla bize aktarıyor. Düşünmek hayatımızda en önemli yerde olmalı. Sorgulamak ve sorguladığımız hayatı doruklarına kadar yaşmak ve tabi bunun yanında birden fazla özelliğimizi keşfedip hiçbir anı kaçırmadan nefes almak çok önemli. Biz insanlar nasibimizin peşinden koşmalı, onu kovalamalıyız. Yazarımızın da dediği gibi "bizler sonunu bilmediğimiz ama hedeflediğimiz menzillerde elimizden geleni yapmakla mükellefiz." "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" Öyle ise kalplerimiz biraz daha yumuşamalı. Günden güne değişen hoşgörü anlayışımız eski haline dönmeli. "Karıncayı bile incitemeyen, yaralı kuşları tedavi için vakıflar kuran, evlerinin önünde bahçesine tarlasında çiçekler açan mis kokulu yuvaların olduğu bir toplumdan nasıl bu hale geldik?" Bazıları ölümün adını bile duymak istemez. Kulak tıkayıp göz kapayıp sırt çevirip kaçtıkları ecel böylelerini ansızın ve çok ters durumda yakalayı verir. Asıl akıllıca hareket ölümü hiç hatıradan çıkarmamak, dünyanın faniliğini ve ömrü süratle geçip gittiğini görüp mümkün olduğu kadar çok iyilik yapmak ve büyük hesap gününe hazırlanmaktır. 'Evet eser bize kaçtığımız şeyleri muazzam bir üslupla sunuyor.' Arkadaşlıklar her zaman önemli olmuştur hayatımızda sonuçta bizi biz yapan edindiğimiz çevredir. "Mevlana'nın "Dün
Erkişisel gelişim
2023 74. kitabı
ERKİŞİSEL GELİŞİM Mehmet DİKİCİ “Kazananlar kusursuz olanlar değil, inancını yitirmeden azimle çalışanlardır, asla vazgeçmeyenlerdir.” “Kötü huyların allanıp pullandığı, iyiliğin horlandığı günümüzde, terazi doğru olursa doğru ölçeriz. Güce tapanların, menfaat peşinde inandığı değerleri satanların, uydurma kıyasları ile değil…” “Yalan dünyada gücü elinde tutanlar bir müddet saltanatlarını sürdürseler de, bu dünyada olmasa bile ahiret de elbet hesabını vereceklerdir. Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak elbet…” Bu kadar çok alıntı çıkardığım, nerdeyse her satırını çize çize ilerlediğim, okurken karşılıklı sohbet havasını soluduğum; düşünce ve fikirlerimizin çevirdiğim her sayfada fazlasıyla uyuştuğunu farkettiğim yazarımız ve eseri #erkişiselgelişim ile buluşmak benim için çok özeldi. Yazarımızın tarihe imzasını atmış, tüm dünyaca bilinen ünlü düşünür ve filozofların sözlerine de yer verdiği; hayatın içinden, hayatımızın her anına dair yazılarını eminim sizlerde kendinizle bütünleştirerek okuyacaksanız benim gibi. Üç yılı aşkın bir süredir Alanya Postası gazetesinde köşe yazarlığı yapan Mehmet Beyin, yayınlanmış yazılarının biraraya gelmesiyle oluşan eserimiz yaşadığımız çağın sosyolojik analizinin yanında kişisel gelişim kitabı olarakta değerlendirilebilir kesinlikle. Ayrıca modern bir tasavvuf anlayışı ile hayatı anlamlandıran özellikle de toplumu sorgulayan yazıların yanında değişik dönemlerde yazılmış rubailer ile birlikte yazarımızın duygularını yansıtan beyitlerede yer verilmiş eserimizde. Özgürlükten ruh virüsüne, asıl sevgiden oruç eğitimine, zoru seçmekten iflah olmazlara, kentleşmeden eleştiriye, şiddetten eğitime… öyle çok konu başlığı altında toplanmış yazılar var ki eserimizde, emin olun kendinizi bulacağınız bir eser #erkişiselgelişim Kesinlikle
Kişisel gelişim - Edebiyat
2023 38. kitabı
Herkese merhaba, bugün sizlere kişisel gelişim tadında bir kitapla geldim. Erkişisel Gelişim Doç. Dr. Mehmet Dikici'nin Alanya Postası gazetesinde yayınlanan köşe yazılarından toplanıp bir araya gelmesiyle oluşmuş bir eserdir. Önsözünde belirttiği gibi yaşadığımız çağın sosyolojik analizinin yanında kişisel gelişim kitabı olarakta nitelendirilebilir aslında. Kitapta neredeyse her konuda bir yazı mevcut. Her bir yazıyı büyük bir ilgi ile okudum. Acaba bu konudan sonra hangi konu gelecek diye merak ederek kitabın nasıl bittiğini anlamadım. Aralarında 18.sayfada bulunan "Yalnızlık" isimli yazı çok dikkatimi çekti. Bunu belirtmezsem olmaz. Bu tür kitapları bence herkes okumalı diye düşünüyorum. Okudukça sahip olduğumuz fikirleri daha iyi boyutlara taşıyarak geliştirebiliriz diye düşünüyorum açıkçası. Çok rahat okuduğum bir kitap oldu. Yazım yanlışı anlam bozukluğuna denk gelmedim ayrıca. Lakin kapağı pek beğenemedim. Biraz daha geliştirilebilir bence. Böyle güzel yazıların bulunduğu bir kitabın kapağı daha iyi olabilirdi. Yazar hocamızın kalemine sağlık. Benim diyeceklerim bu kadar. Kitapla ve sevgiyle kalın.
2024 4. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2024 10:49
Erkişisel Gelişim/ Mehmet Dikici Günümüz teknolojisi,hızla değişen,farklılaşan çağ,bilgi kirliliklerinin yarıştığı ve dahası oburlaşan tüketim, makam ve hırs çağı dediğimiz bugünlerde sizler de taktir edersiniz ki geçmiş yaşantımızın bir çok değererinden epey uzaklaştık. Çocukluğumuzda öğretilmiş kıymetli bir tarih, kültür, inanç ve bunlarla bütünleşmiş aile ve toplumsal bağlarımız... Bugün bunların hiç birini ne yaşıyoruz ne konuşuyoruz ne rastlıyoruz. Arada ufak sesler oluyor ama yetersiz. Bu kitap; çağın yanlışlarına gömülmüş de derin bir uykuya dalmış nesli, omzuna hafiften dokunarak, temiz kalpli bilge bir zat ruhu ile sohbet havasındaki konuşmalarına davet ediyor. Başlıyor tarihimizden, doğunun ve batının gelmiş geçmiş bilinen kıymettar bir çok zatın ve düşünürün sözlerinden örnekler vererek günümüze kadar olan her şeyi evrensel ahlak ile ilişkilendirerek eksik gedik, yıkık dökük yozlaşan, bozuma uğrayan ne varsa, geçmişin güzelliklerinden yola çıkarak zengin bakış açısı ve değerli birikimlerini süslü bir tabakta ikram ederek gösteriyor. Bizler o kültürle o ahlakla büyüdük. Bugün reddetmiş gibi yazıyor, okuyor ve yaşıyor olsak ta! Ve diyor ki, hatırla! Sen bugünün kirli, kokmuş oburlaşmış, hırsa ve mala kurban gitmiş bu bozuk çağın, bozuk nesli değilsin! Sen kadim bir tarihin evladı, yüce yaratıcının mesuliyet verdiği bir kulsun, uyan! diyerek yaratılışımızdaki maksada da bilhassa değiniyor. Temelde sosyolojik, psikolojik ve bireysel gelişimin olmazsa olmazı olan güzel ahlâkın olması gereken seviyesini ve tasavvufi ölçülerini incelikle detaylandırarak, toplumun soluk alan bütün kurumlarına girmeyi sağlıyor. Başta birey olmak üzere, aile, halk ve devlet denilen öğelerin tamamında yapılanan çarpık değer yargıların, düşünülmesi, sorgulanması, irdelenmesi ve
2023 296. kitabı
Erkişisel Gelişim Mehmet Dikici Merhabalar Kul hakkına ne kadar dikkat ediyoruz? Kararlarımızda vicdanımızı sorguluyor muyuz? Düşünen,sorgulayan ve hakikati arayan okurları icin yazarımız @drmehmetdikici öyle faydalı,bir başucu yapıtını kaleme almış ki ben okumaya doyamadım.Ara ara tekrar okuyacağım bir eser olarak gönül köşkümde yerini aldı Yol gösterici eseri okurken,kitabın satır aralarında,bilmediklerimi öğrenirken,bildiklerimi yeniden okumak ayrı bir keyifti Okurunu yormadan modern tasavvuf anlayışı ile hayatı anlamlandıran özellikle toplamu sorgulayan yazılarını ve farklı dönemlerde kaleme alınmış rubaileri ve anneciğinin öldüğü yaşta olduğunu hissettiği andaki derin duygularını yansıtan beyitleri kaleme alan yazarımızdan,sosyolojik analizlerin değerlendirmesiyle dolu dolu bir #kisiselgelisim eseri olmuş İnsanoğlunun,çevresindekiler tarafından beğenilmek ve övülme konusunu oyle güzel kaleme almış ki yazarımız,satırları okurken aynı konuşmakları hafta sonu babamla konuşurken,yazarımızın kulağını bolca çınlattım.Öyle bir devirde yaşıyoruz ki arkadaşlar,herkes kolay yoldan işini sağlama almak,istediğini elde etmek içinde dalkavukluk peşinde Oysa ki Peygamber Efendimiz “Sizi övenin yüzüne toprak saçın”der.Burada,övmekle,insanlardan menfaat sağlamayı alışkanlık haline getiren sahtekârlara karşı yapılacak hareketi ne kadar naif bir şekilde anlatmış peygamberimiz.Çıkarları icin yanımızda olan iki yüzlü insanlardan Rabbim muhafaza etsin(amin) Unutmayalım ki,rızkımızı veren Allah tır.Allah a,iman eden mümin kimseye minnet etmez,korkmaz ve kaygı duymaz.Ne kadar güzel söylemiş İstiklal Marşımız da #mehmetakifersoy “Hakkıdır Hakka tapan Milletimin İstiklal” Sevgi ile yetişmemiş,haram lokma ile büyümüş,milli ve manevi değerlerin hakikatini içleştirmemiş kişilerden Rabbim bizleri

Mehmet DikiciYazar · 0 kitap
Doç. Dr. Mehmet Dikici, 1990 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş; 2009 yılında aynı bölümde, Hidrolik ve Su Kaynakları Programını tamamlayıp, yüksek mühendis unvanını almıştır. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Hidrolik Ana Bilim Dalında doktora çalışmalarına başlamış, 2016 yılı sonunda kentleşme sürecine göre taşkın yayılımı konusunda doktora tezini tamamlamıştır. 2018 yılında yayımlanan popüler bilim kitabı Mavi Güç Su’da susuz bir hayatın olmayacağı gerçeğine vurgu yapan Dikici, Mart 2021’de yayımlanan Mühendis romanıyla Altın Kalem ödülüne layık görülmüştür.