Öncelikle imzalı kitabını bana göndermeye layık gören saygı değer hocam @mehmetdikici Çok teşekkür ediyorum.
Naçizane yorumlarımı okuyan herkese faydalı olur umarım.
Roman okumayı bırakalı çok zaman oldu. Fakat bu günlerde okuduğum Mühendis adlı kitap bir roman olarak ben de geçmişte okurken hayal gücümü destekleyen romanları hatırlattı. Kitap uslub bakımından akıcı, dili sade ve anlaşılır bir kitap. Her yaştan ve her kesimden okurun okuyabileceği bir içerik ve anlatıma sahip diyebilirim. Hayatın içinden konuları yer edinmiş, herkesin kendinden ve çevresinden örneklere rastlayabilecegi, doğal samimi bir kitap. Aynı zamanda bugüne kadar pek rastlamadığım bir yönü ise mühendislik mesleğinin yaşamını bire bir icindeymişsiniz gibi hissetmenizi sağlayan, bir nevi mesleki deneyim kitabı niteliği de taşıyan bir özelliğe sahip. Binaenaleyh meslek ahlakı on planda tutulmuş,insan hakları,adalet, hukuk, dini değerler anlamında muhafazakarlığını ideal bir ölçüde yaşayan ,hiç bır koşulda tavız vermeyen örnek bir karakterin hayatına değinilmiştir. Bu anlamda da başta toplum ve birey haklarını korumak ve kişisel dini degerleri rehber edinmek , ahiret inancı taşıyan her müslümana örnek olabilecek bir ktiap . Bu nedenle olmalı ki yakın zamanda ödül almayı hak kazanmış saygı değer yazarımız. kitap üslup ve baş karakterin özellikleri bakımından bana yazar Halit Ertuğrul ve Hekimoğlu İsmail hocanın bazı eserlerini ve karakterlerini hatırlattı.
İlk eser olması bakımından olsa gerek, kitapta bazı ayrıntılardan kaçınıldığı, okuyucuyu sıkmak istemediği için mesleki yaşamın dışındaki konularda detaylar verilmediği anlaşılıyor. Bu noktada yazarın kaçındığı detaylar romanı bir bakıma eksilttigini düşünüyorum. Ancak üslubu, yumuşak ve akıcı anlatımı, daha önemlisi ise verilmek istenen