2023 105. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2023 16:15
Kitap fantastik serileri talan etmişlerin imdadına yetişen türden bir kitap. Gel gelelim fey peri mitlerinin İrlanda ve İskoçya'dan alıp İtalya'ya yapıştırılması bir parça yapay durmus. Her ne kadar başka bir dünya oluşturulmuşsa da o dünyada İtalyanca diline ve toplumuna ait emareler bence kitabı basitleştiriyordu. Keşke yazar yeni bir toplum, yeni bir dil ve yeni bir kültür de oluştursaydı... ayrıca yazarın Sarah J. Mass'tan etkilendiğini düşünüyorum. Gerek bazı asina isimler gerek kitabın ismi olsun çağrıştırıyordu. Alemin Kazan tarafından oluşturulması bile aynıydı. Lorcan(ki Cam Şato da da bir Lorcan vardı unutmayalım) karakteri biraz Prens Rowan, biraz Yüce Lord Rhys(Rhys'in de kanatlı bir ilial-savaşçı türünü hatırlayamadım yanlış olabilir- savaşçı olduğunu unutmayalım) biraz Game of Thrones'dan Khal Drago(siyah göz makyajı iri yarı vücutlar tüy detayları vs) gibiydi. Kisiliği Rowan ve Rhys'in karışımıydı. Hatta daha çok Rhys'di diyebilirim. Liderliği halkı icin yaptığı fedakârlıklar ve yerinde acımasızlikları sanki Sis ve Öfke Sarayı'nı okuyor gibiydim. Ancak... Fallon için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ne bir Aelin Galathynius'tu ne de Feyre idi. Açgözlü nankör taht ve Dante sevdasında herkesi harcayabilecek zayıf karakterli bir ergendi. Kişilik gelişimi desen kız kitabın başında neyse oydu. Okurken lanetler ve hakaretler okuduğum bir kişilikti. Birilerine üstten bakarak hakaret ettiği laf soktuğu için de dahası kendisi için nice fedakârlıklarda bulunmuş ninesine sürekli hayatıma burnunu sokuyor, özgürlüğümü kısıtlıyor tarzı laflar edip terk edince bu kız iyi falan değil dedim. Dante ahhhh Dante!!! Dante Dikenler ve Güller Sarayı serisinin Tamlini, Cam Şato'nun Chaol'u gibi tam bir salon efendisi görünümlü şerefsizdi. Sırf böyle bir karaktere kendini paspas yaptığı için Falon gözümde vasat bir anakarakterdi. Ancak yine de bir şekilde kendini okuttu. Edebi bir yanı yoktu ama dili sade akıcıydı. Diğer kitabın daha güzel ve özgün olmasını biran evvel çevrilmesini diliyorum.
Çırpınan Kanatlar EviOlivia Wildenstein · Olimpos Yayınları · 2023522 okunma