"İtiraf edilen her günah bir kereliğine bağışlanmayı hak eder."
2023 15. kitabı
Çiçek bu dünyada griliği temsil ettiğine inanıyordu. İnsanların görmemek için başını çevirdigi ama hep orada olduklarını bildiği kişiydi.Bu yüzden insanlardan özellikle varlıklı olanlardan nefret etti ama kendisi gibi yoksul ve kimsesiz olanlarla da hiç yakınını kurmadı. Bir hayali veya bu dünyadan istediği hiçbir şey yoktu. Mesela en sevdiği renk, en sevdiği yemek. Bir anlaşma yaptığı mücevher tasarımcısı Ayza hayatı çiçeği sevdirebileceğine inanıyordu ama zamanla gerek Çiçeğin yaşadıklarından gerekse de Çiçekle hayattan nefret etmeyi öğrenmeye başlayacaktı ikisi de bu anlaşmada kendi oyununu oynuyor ama hiç kimse kimin kazanacağını bilmiyordu. Kitabı oldukça beğendim özellikle sonunun böyle biteceğini hiç düşünmezdim, sonu çok etkileyiciydi. Kitabı okurken hayattaki çoğu şeyi sorgulamadan edemiyorsunuz.Yazarın gençlik serisinin en sevdigim kitabı olabilir. Hikaye Çiçeğin ikizi Dolunay'ın yerine geçip Ayza ile evlenmesiyle başlıyor .Ayza yavaş yavaş Çiçek'e hayatı sevdirmeye çalışırken başına gelecekleri kimse bilmiyordu.
03:03 Dolunayda Açan ÇiçekN. G. Kabal · Ephesus Yayınları · 20205,1bin okunma