2023 6. kitabı
Ben bu kitabı sevdim ama son 100 sayfasında :) Baş karakterlerimiz Layla ve Leeds, Layla'nın ablasının düğünde tanışmış, hızlıca ve kuvvetlice bir ilişkiye dalmış bir çift. Ama ne yazık ki, çiftimiz bir saldırıya uğramış ve Layla ağır yaralanmış. Ve Leeds, Leyla iyileşsin diye onu ilk tanıştıkları eve götürüyor. Ammma evde bir hayaletimiz var ki işleri karıştıryor. Kitabın yarısına kadar bir geçmiş -tanışmaları, ilişkilerinin başları vs- bir günümüz şeklinde ilerliyor. Ben hikayenin anlatımını, ve kullanılan dili beğendim. Çok akıcı ve yazarın alıştığımız tarzıyla bir oturuşta bitirilebilir bir kitaptı. Üzerinize afiyet, son 100 sayfaya kadar bağrı yakası açılmamış küfürler ederek okudum kitabı. Leeds gerçek olsa annesi mezarında ters dönmüştü, o derece. Ama son yüz sayfada olaylar çözülmeye başlayınca duruldum, ve tüm kötü yorumlarımı yuttum. Okuyacaklara tavsiyem 'benim ilk 100 sayfada sinirden gözüm seğiriyo okuyamıycam' deyip bırakmayın; cidden son 100 sayfada hem olaylar çözülüyor hem de çiftimizin o bağı sarıyor sizi kitaba. Aşk kitaplarını ikiye ayırıyorum genelde. Biri sözlerle ne kadar sevdikleriniz anlatan karakterlerin olduğu kitaplar ve diğeri de romantik sözlere gerek bile kalmayan, normal bir konuşmalarında bile aralarındaki uyumu yakaladığımız, başlarına gelen kötü olaylarda birbirlerinin ritmini yakalayıp sonuna kadar BERABER savaşan, aşkın bir duygudan ziyade aralarında bir bağ olarak var olduğu çiftler. Bu kitap ikincisiydi. Romantizm değil, güçlü bir ruhani ilişki okuyoruz. Paranormal olaylar anlatılıyor ama korku türünde sayılmaz kesinlikle. Gizem türünde aşk ile soslanmış güzel bir kitaptı. Ben zaten bu kadının karakterleri arasındaki bağı, ilişkiyi ve duyguları anlatmasını çok seviyorum. Cıvıl cıvıl, sıcacık bir kitap değil, hatta biraz acımasız ve ufaktan çaresizlik barındırıyor ama içinizde hissediyorsunuz karakterlerin güçlü duygularını. Gerçek aşk da biraz böyle değil midir zaten? ---Spoilerlı yorum--- Mutlu sonla bittiği için çok teşekkürler Allahım. Umarım ki Sable dünyayı terk etmiş ve cehenneme gitmiştir. Leeds'in Willow biraz daha onunla kalsın diye Layla'nın bedenini kullanmasına izin verdiğini ve duygusal olarak büyük bir aldatma içine girdiğini okumak bana duvar yumruklatıracaktı ama yeniden aşık olduğu kişinin aslında Layla olduğunu öğrenince pamuk gibi oldum. Bu bana kendi vicdanımı sorgulattı, bu bakımdan da seviyorum Hoover'ın kitaplarını. Eğer Verity'i beğendiyseniz muhtemelen bunu da beğenirsiniz.
LaylaColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 2023622 okunma