Çevirmen:
Orijinal Adı:
Layla

2023 135. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2023 08:45
Colleen Hoover / Layla Akıcı ve merak uyandıran aynı zamanda gizemi ve aşkı yaşatan paranormal bir kurgu #Layla. Verity kitabıyla birlikte kurgularında bilinmezliğe ve gerilime yer vermeye başladı yazarımız. Zaten ne yazsa okurum dediğim, kitaplarına bayıldığım bir yazarın bir de sevdiğim tarzda yazması, okurken büyük keyif almamı sağladı. Leeds, babası on sekiz yaşında ölmüş, bıraktığı mirastan dolayı para sıkıntısı çekmeyen, bir müzik grubunda baş gitarist olan bir genç. Sahne almak için gittikleri bir düğünde gelinin kardeşi Layla’yı görür görmez etkilenir. Bu etkilenme tek taraflı olmayınca kısa sürede tutkulu bir aşka dönüşür. Birbirlerinden kopamayacaklarını anladıklarında birlikte yaşamaya başlarlar. İki ay boyunca yaşadıkları rüya gibi olan ilişkileri, başlarına gelen bir saldırıyla kabusa döner. Olayları unutmak ve yeni bir başlangıç yapmak için, Leeds’in yaptığı bir sürprizle tanıştıkları pansiyona giderler ama asıl sürpriz Leeds’in başına gelecektir. Şehirden çok uzakta olan bu pansiyonda alışılmadık olaylar olmaya ve birbirlerinden uzaklaşmalarına sebep olacak esrarengiz şeyler yaşamaya başlarlar. Tüm bunlara nereden geldiğini ve ne zamandır orda olduğunu bilmeyen zararsız ve sevimli hayaletimiz Willow sebep olmaktadır. Bilinmezliğin ve merakın cazibesi Leeds’e yapmayacağı şeyleri yaptırmaya başlamıştır. Layla’ya aşıktı. Peki neden Willow ile zaman geçirmek için can atıyordu? Bir erkek nasıl olur da aşık olduğu kadını bencilce gözden çıkarabilir diye sinirlenirken, kurgu sizi öyle bir yere savuruyor ki paranormal olayların içinde çıkış ararken buluyorsunuz kendinizi. Yardım istemeyen bir hayalet, onu bırakmak istemeyen bir adam ve arada kullanılan bir kadın. Doğruların ne olduğunu bulmaya ihtiyacı olan Leeds, yaşanılanlara daha ne kadar sessiz
2023 80. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2023 11:34
#colleenhoover çok sevdiğim bir yazar ve ne yazsa okurum. Ama ablacım bu kitap olmuş mu hiç. Yeni kitabın geliyor diye ne çok sevinmiştim. #paranormal deyince bi duruldum bir de aşk deyince dumur oldum ama yine de #coho #verity gibi sürpriz yapabilir dedim. Demez olaydım. Leeds ve Layla; Layla'nın ablasının düğününde tanışırlar ve delicesine aşık olurlar. Aralarındaki uyum öylesine güzeldir ki bir dakika bile birbirlerinden ayrı kalmak istemezler ve ilişkileri de böylece başlar. Her şey çok yolunda giderken, Leeds'in takıntılı eski sevgilisi kıskançlık krizlerine girip Layla'yı da, Leeds'i de vurur. Leeds çabuk toparlanan taraf olsada Layla'nın tedavisi daha uzun sürer. Yine de Layla 'o eski halinden eser yok şimdi' dedirtecek birine dönüşmüştür. Hem suçluluk hem vicdan azabıyla kıvranan Leeds Layla'ya iyi gelmesi için tanıştıkları yere götürür ve orda başbaşa bir tatil ayarlar. Yalnız kalıp ilişkilerini eski haline getirmek isterken evde esrarengiz olaylar olmaya başlar ve korkusuz Leeds, bu işin peşine düşer. Ah be kardeşim ah be kardeşim. Evde hayalet var hayalet... Hani şu korku filmlerinde salak karakterler olur, yapılmaması gereken şeyleri yapıp ilk elden ölürler ya Leeds 'de aynı onlardan ama burda bir değişiklik var. Çünkü bizim hayalet pek bi sevimli ve sizi sizden çok düşünen cinsten. Her eve de lazım. Gece üstünüzü örter, yangın çıkmasına engel olur, sizi korkutmamak için elinden geleni yapar. Gel de aşık olma değil mi? Leeds kardeş sevdiceği Layla'yı falan bırakıp bu hayalet Willow'a aşık olur. Ama nasıl karşı koysun. Çünkü tam aşık olunası bir hayalet. Kitap boyunca bu yaptığımız Layla'ya haksızlık ama seni de burada tek başına bırakamam diye acıtasyon yapıp yapıp  beni çileden çıkardı. Ne yardan ne serden vazgeçti... Başlar da ne olacak diye merak
Kitap Yorumu
2024 66. kitabı
Kötü yorumların etkisine kapılıp uzun zamandır okumayı ertelediğim canım güzel, muhteşem, şahane kitabım senden çok özür dilerim. İnsanlar nasıl da bilememiş senin efsane güzelliğini, kadrini kıymetini. Hiç dert etme bu onların kaybı, benim kazancım.:) Taze bitirdiğim şu güzelim kitabın adrenalinini ve sevgi patlamasını hala yaşıyorsam demek.:)) Çok beğendim, pek beğendim, aşırı beğendim. CoHo bence artık hep bu tarzda yazmalı. Bu tarzı VerityVerity kitabında da çok güzel başarmıştı ama kitapta Tarryn FisherTarryn Fisher ın karanlık tarafı daha ağır gelmişti. (Bu arada bir dip not: verity kitabının film anlaşması yakın zamanda yapıldı, eller havayajdkdkkfkf) Bu kitapta ise tam da aşkı için dağları delen, paralel evrenleri aşan ve mutlu son için kan ve gözyaşı döken umutsuz romantik Colleen HooverColleen Hoover ın havasında idi. Neyse çok beğendiğimi şöylemiş miydim o zaman bir daha söyleyeyim, çok çok beğendim.:))
2024 16. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2024 13:07
Herkese hellö Tatlı mı tatlı, romantik aşk romanları yazan CoHo’nun tarzının çok dışında bir kitap yorumu bu. İçinde aşk var mı tabiki olmazsa olmazımız olduğu için var. Hayalet filmi konseptinde, Paranormal Activity gerginliğinde bir çırpıda okuyabileceğiniz bir kitap. Ben bu tarz kitapları kafam çok doluyken ve odak problemi yaşadığım zamanlarda okumayı çok seviyorum. Öyle bir dönemde miyim acaba Neyse gelelim kitabınızın konusuna; Leeds aileden zengin ancak; hayattan çok da keyif almayan bir adamdır. Ünlü olmayan bir müzik grubunda bas gitar olarak çalmaktadır. Katıldıkları bir düğün organizasyonunda Layla ile tanışır. Hayatının aşkını bulduğunu o an anlamıştır. Birlikte süper bir aşk yaşarlar ancak bir saldırıya uğrarlar ve bu tüm hayatlarını değiştirir. Layla artık eskisi gibi değildir. Bu durumu değiştirmek için ilk tanıştıkları yere tatile giderler. Ve olaylar bu tatilde bambaşka boyutlara ulaşır. Leeds, Layla’nın davranışlarındaki değişimi farketmiş ve geldiklerinden itibaren evdeki tuhaf olayları farketmiştir… Herkese mutlu okumalar
·328 syf.·
2023 60. kitabı
Hiç bu kadar manyak bir kitap okumamıştım Colleen cidden kendini aşmış , bence gerilim türünde devam etmeli, kitabı seveni pek olmasada ben sevdim kitabı yani o sondaki açıklama ve ters köşeyi çok sevdim sadece sona kadar beklemeniz gerekiyor ki taşlar yerine otursun sadece erkek karakter nefretlik ve çok boş konuşuyor:) . Konusuna gelince leeds ve layla düğünde tanışıp hemen birbirlerinden etkilenirler ve ilşkiyi devam edecekler taki bir kaza sonucu layla’da hafıza kaybı ve eski benliğini yiyirmiştir leeds tanıştıkları ilk mekana otele layla’yı götürür ona iyi gelmesini düşünür ama kaldıkları yerde yalnız değiler.
2023 357. kitabı
Layla ve Leeds, Layla'nın kız kardeşinin düğünü sırasında tanışıyor ve aralarında anında bir kıvılcım hisseden Layla ve Leeds'in hikayesini anlatıyor. Leeds'in takıntılı eski sevgilisi bu ikiliye saldırır ve ilişkileri iyi bir başlangıç ​​yaparken Layla'nın yaşam mücadelesi vermesine neden olur. Bir süre sonra Layla fiziksel olarak iyileşir ancak duygusal sağlığıyla hâlâ mücadele ediyor. Buna yardımcı olmak için Leeds, Layla'yı tanıştıkları yere geri götürmeye karar verir, ancak evde ve Layla ile tuhaf şeyler olmaya başlar. Leeds'in Willow'la bağ kurmaya başlaması ve onun Layla'ya karşı hisleri üzerine düşünmesine yardımcı olmaz. Hikaye tamamen Leeds'in bakış açısından anlatılıyor ve şunu söylemeliyim ki o şimdiye kadar karşılaştığım en aşağılık karakter. Son derece bencildir. İlk başta kız arkadaşını manipüle etmekle başlayan şey, kısa süreden  sonra tamamen fiziksel kısıtlama ve duygusal işkenceye dönüşür. Her şeye rağmen kendini durduramadığını ve bunun Layla'yı önemsediğini söyleyerek bunu haklı çıkarıyor.
2023 48. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2023 05:32
Evet iki günde okuyabileceğim bir kitabı on iki günde bitirmek biraz rahatsız edici olsa da yeniden bir Hoover sever olarak buralardayım... Ne diyebilirim ki bu kadın bana her kitabında gerçek aşkı yeniden öğretiyor. İlk başta kitabı sevmiştim sonra yüz sayfa okuduktan sonra kitabı sevmemeye başladım. Sürekli tahminler yapıp dueuyordum ve birisini kısmen tutturdum. Neyse sayfa 200e geldiğim de kitaptan tiksinmeye başladım ve 280 ve ardından 300e geldiğim de kitaba yeniden aşık oldum. Kitaptan daha fazlasını bekler miydim? Hayır beklemezdim. Bu kitap daha fazla cevap verseydi belki de bu kadar sevmezdim. Diyebilecek başka bir şeyim yok. Aşkı ama gerçek aşkı mı hissetmek istiyorsunuz? O zaman yapmanız gereken tek şey gidip bir Hoover kitabı almanız. Kadın bu konu da gerçekten bir usta... Ve şimdi spoilerlı bölüme geçiyorum. !!!!!!!! DİKKAT SPOİ!!!!!!!! İlk olarak ne desem bilmiyorum bu kitap ağlamak isterken güçlü kalıp ağlayamadığım bir kitaptı. Ve ilk olarak Hoover bence ruh güzelliğini çok güzel işlemiş. Her şey beden değildir, her şey vücut değildir insan bazen bazı insanın ruhunu sevebilir ve bazı insanlar bunu bulabilecek kadar şanslı olabilir. Layla gibi... Leeds'e gelirsek ondan cidden tiksindim ya bazı bölümlerde ama sonunda olan önce şeyle kalbimi kazandı. Ve bunca zaman hep Layla'yı sevmesi cidden gözlerimin dolmasına sebep oldu. Onu sevmediğini düşünürken bile yanında olması, onu hiç bırakmaması bence çok tatlıydı. Yine de bazı anlarını affetmek kolay değildi. Layla ise okuduğum en iyi karakterlerden birisi olmasa bile şanslı bir karakterdi. Onun hakkında çok bir şey söyleyemiyorum ben olsam bazı şeylere daha çok sinirlenirdim ama hayat bize ikinci bir şans verdiği zaman onu da kin ve kızgınlıkla yaşamayı düşünmek anca biz
2023 22. kitabı
Böyle profesyonel bir yazara bu kitabı hiç yakıştıramadım. Son derece amatörce yazılmış, kurgu absürt, anlatım özensiz. Kağıt israfı. Yazık oldu ağaca. Böyle kitaba kağıt olacağını bilseydi oturur ağlardı kesin.
2023 38. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2023 14:09
“Bence varoluş sadece şans eseri.Bir süre buradayız, sonra yokuz.” Layla ve Leeds, düğünde tanıştıklarında hayatlarını birlikte geçirmek isteyecek kadar birbirine aşık olmuşlardır.Başta her şey çok güzel giderken başlarına gelen bi saldırı her şeyi değiştirmiştir.Leeds bunu daha kolay atlatmış olsa da Layla hem fiziken hem de zihnen daha fazla hasar almıştır.Leeds, olanları unutmak ve eski mutluluklarını hatırlamak için Layla’yı tanıştıkları otele götürmeye karar verir.Ama otelde Layla’nın davranışları daha tuhaf bi hâl alır ve bu Leeds’in başına gelecek olan esrarengiz olayların sadece başlangıcıdır. Kitaba puan vermekte aşırı zorlandım.Çünkü beni deli eden bir sürü şey vardı.Ama iki büyük bir küçük ters köşe ile beni yine kendine bağlamayı başardı.Hayal kırıklığı yaşamamın sebebi Layla’nın VerityVerity gibi olacağını düşünmemden de kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum.Çünkü yanından bile geçmiyor.Gerilim 100-150 sayfa arasında gayet iyiydi ama ışık hızlıyla bu yok oldu ve birden kendimi aşk üçgenin de buluverdim.Yani kitabın neden üçte ikisinde bunları okumak zorunda kaldım ben sevgili Colleen?Ne gerek vardı?Neyseki sonlara doğru toparladı ve esrarengiz olayların sebebi buna dayanmasıydı çok daha düşük puan verirdim.Colleen’dan değişik bir kitap okumak istiyorsanız tavsiye ederim ama aşırı beklentiye de girmeyin bu kitap polise/gerilim kitabı kesinlikle değil. Buradan sonrası Spoiler içerir! Öncelikle Leeds karakterine aşırı sinir oldum.Adamda gram akıl mantık yok.Paranormal bi olay yaşamışsın.Hadi ilkinde aklın mantığın bunu almadı gerçek olmayacağını düşündün, tamam.İkinci de?Üçüncüde?Dört?Bi dağın tepesinde kız arkadaşınla tek başına oteldesin.Alıp kızı kaçsana!Ama yok adam önce merakına yenik düştü sonra da merhamet duygusu ağır bastı.Bir de sürekli Layla
İnceleme
Layla
2025 2. kitabı
hayattan bir kesit olabilitesi yüksek bir konu gibi gelse de aslında hayattan bir o kadar da uzak belki de aşk gerçekten böyle bir şeydir olabilir gibi de gelir hiç olmayabilir gibi de psikolojik gerilimi hissettmek olay akışın da kalmak güzeldi yazarın bir çok kitabını okudum hepsinin konusu zekice hazırlanmış. üst yaş kesimlere çok hitap ettiğini düşünmüyorum ama çerezlik okunabilir özellikle aşkla aranız iyiyse. LaylaLayla Colleen HooverColleen Hoover

Colleen HooverYazar · 32 kitap
Colleen Hoover, New York Times'ın en çok satan yazarlarından biri. Hoover'ın romanları, yeni yetişkin ve genç yetişkin kategorilere girer. Hoover, ilk romanı Slammed'i (Çarpılma) Ocak 2012'de yayınladı. O zamandan beri, bütün uzun metraj romanları New York Times'ın En Çok Satanları oldu. Colleen Hoover, ABC News Nightline ve CBS This Morning'de yer aldı.