'Okumak Allah'ın bir emridir. Hiçbir otorite buna karşı gelemez."
Kitabın yazarı Şırnak'li olup ama daha sonra Diyarbakır'ın Bismil ilçesine yaşamaya başlıyor. Yazarın ilk eseri olan dicle'nin gözyaşları birçok yazım yanlışı ve noktalma yanlışı vardı. Açıkçası kitabın konusu beni sarmasaydı belki kitabı bitirmeye neyse ki kitabın konusu güzeldi:). Kitabı Okumanın en büyük nedeni sanırım Şırnak'li bir yazar olması. Bunun nedeni de bu taraflarda çok az yazar yetişip ve çok az sayıda eser bırakmalarıdır . Ama yazılan eserlerin kalemi, tadı da bi ayrı güzel oluyor. Bunu okuyanlar oralarda doğup büyüyenler bilir.
#spoiler içerir
Kitabın konusuna gelince babası bazı nedenlerden dolayı ölen ve babasının intikamını almak için köyden ayrılmayan Uğur 'u ve uğur'un ona hocalık edip tıp fakültesini kazanmasıni sağlayan baran' ı anlatıyor. Baran da uğur gibi aynı kaderi yaşadı. Onunda babası yanlışkla askerler tarafından hedef olmuştu. Annesi de daha önce ölen Baran, sadece sakat bir abisiyle tek başlarına kalmışlardı . Onları kollayan sadece uğur kalmıştı. Baran İzmir'de tıp fakültesi okuyordu. Çok yakın bir arkadaş edinmişti. Ismi siyabenti. Oda hemşehrisiydi baranin. Baran üniversite de bir kız arkadaş da edinmişti ve onu çok sevmişti. İlk görüşte aşık olmuştu. Ama babasının ölümü onu çok etkilemiş olmalı ki sevgilisi Aysima'yı kırmıştı. Aysima'ya ise siyabendin arkasından oda hemen bir otobüse binip , İzmir'den Diyarbakır'a Baran'ı görmek için yola koyuldu. Ve buluştukları zamanda aralarında ki anlaşmazlığı çözdüler.
Kitap başta belirttiğim gibi yazarın ilk eseri olduğu için yazım ve noktalama hataları vardı ama kitabın akıcılığı konsu bunu. Önüne geçiyor. Okumaya değer bir kitap
Iyi okumalar diliyorum
. Eksik eğitim ve yetersiz hayat bilgisi ile yola devam eden insanlar yüzünden bu cennet dünya maalesef kan gölüne çevriliyor"
Dışarıda Çetin bir hayat mücadelesi vardı aslında acımasız bir hayat akıp gidiyordu."
Diclenin Gözyaşları