Müthiş bir psikoloji ve polisiye karışımı
2023 114. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2023 19:03
Eser adı: Sessiz Hasta Yazar: Alex Michaelides Yayıncı: Domingo Türü: Psikoloji-Polisiye Alicia Berenson. Bir ressam. Eserleri ile ülkesinde şöhreti yakalamış bir sanatçı. Gabriel Berenson. Alicia'nın kocası. Gabriel bir tüfek ile evinin salonunda sandalye üzerinde bağlanmış şekilde öldürülmüş olarak bulunur. Başına av tüfeği ile tam beş kez ateş edilmiştir. Polis eve geldiğinde ölü adamın yanında karısı Alicia'yı elinde tüfek ile bekler vaziyette bulur. Bu dakikadan sonra katilin kim olduğunu tahmin etmek polisler için çok kolay olmuştur. Alicia Berenson. Peki bu şöhretli ressam kocasını ne için öldürmüştür? Cinayet sonrası bileklerini keserek intihara yeltenen Alicia ülkenin önemli ruh ve sinir hastalıkları merkezi olan The Groove'a nakledilir. Profesör Diomedes'in gözetiminde tedavi edilmeye başlanır. Ama bir sorun vardır. Alicia hiç konuşmamaktadır ve çevresindekiler için tehlikeli atfedilmektedir. Bu yüzden ağır uyuşturucu haplar ile sakin tutulmaktadır. Peki Alicia Berenson niçin konuşmayı bırakmıştır? Alicia'nın hayranı psikoterapist Theo Faber Alicia'nın The Groove da yattığını duyunca mevcut işinden istifa edip onu tedavi etmek için Groove'a iş başvurusu yapar ve kabul edilir? Ancak Alicia onunla da konuşmaz. Peki Theo Faber'in ona olan bu ilgisi niçin bu kadar fazladır? Kendinizi Theo Faber'i bir dedektif gibi Alicia Berenson'un yakınlarını sorgularken bulacaksınız bir yandan da Theo'unu aile dramına şahit olacaksınız Ruh ve sinir hastalıkları, insan ilişkilerinin dibine kadar inildiği, çarpık ilişkiler ve sürprizin kralı bir son. Okuduğunuzda hiç bir şeyin aslında anladığınız gibi olmadığını göreceksiniz ve yine ben ne okudum böyle diyebileceğiniz müthiş bir psikoloji polisiye karışımı baş yapıt. #polisiye #psikoloji #terapi #kitap #ruhsağlığı #drama
Psikoloji
Sessiz HastaAlex Michaelides · Domingo Yayınevi · 202312,6bin okunma