···Okunma: 17 Ağustos 2023 00:00 "Beklentilerinin seni dipsiz bir kuyuya çektiğini farkettiğinde o kuyunun derinliğinde kaybolursun.
İşte o vakit,güçsüzlüğünden doğrulacağını bildiğin
o günü beklemeye başlarsın.Çünkü bir kez dibi gördün mü bilirsin ki yükseliş yakındır."
Yazarımızın ilk kitabı ve ben bu kalemle tanıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.Bazı kitapları okuru bulmaz, kitap okurunu bulur."Sedef"te öyle oldu benim için.Belki de bir işaret,yol gösterici,bir ışık olmak için tanıştı benimle.Yazarımızın kitabına neden "Sedef" ismini verdiğini okudukça ve ana kahramanımız Sedef'i tanıdıkça daha iyi anlıyorsunuz.Akıcı,sadece,anlaşılır üslubu,karakterlerin en ince detayına kadar anlatılması romanı okumaktan ziyade,yaşatıyor hissi uyandırıyor.
Sedef,kızı ve vefat eden kız kardeşinin emaneti yeğeni ile birlikte yaşıyor.
Lena,yakın aile dostları kendinden yaşça büyük,
çapkın,yakışıklı Kerem'e aşık,narin,kırılgan bir genç kız.
Selin,konservatuvar okuyan annesi gibi iyi bir piyanist.
Her anında desteğini esirgemeyen hocasıyla başarısına başarı ekliyor.Teyzeninin gurur kaynağı.
Aldatılan eş Sedef,anne Sedef,teyze Sedef,başarılı iş kadını Sedef.Bir çok roldedir.
Gökkuşağı gibi olmak zorunda çünkü içindeki o hüznü kimse görmemeli.Parıltılı çünkü;girdiği her ortamda herkesin dikkatini çekebileceğini bir güzellikte.
Sert ve katı micaza sahip çünkü peşinden koşan adamlara eyvallahı yok...
Sıradan hayatlarında gelişen esrarengiz olaylar örüntüsünde her seferinde birbirlerinden güç alarak tutunuyorlar yaşama bu üç güzel kadın.
Sedef,hatasını anlayıp pişman olan eski kocasına döndü mü?
Lena,Kerem aşkı bir sonuca vardı mı?
Selin yanıbaşında göremediği kendisine aşık hocasıyla mutluluğa kavuştu mu ?
Bazı kadınların limanı yoktur.
Bazıları sadece özgürlükten yaratılmıştır.
Ve bazı kadınlar haritasızdır.
Çünkü,bir atlasa sığamayacak kadar sınırsızdır.
Bu kadar naif,duygu yüklü,arkadaş,dost canlısı kadının hayatını okumak için geç kalmayın.Çünkü;Etrafımızda Sedef gibilerinin varlığı çok az...Farkında olmak umuduyla.
Yazarımızın kalemine sağlık.
Kitapla kalın