Bebekler doğmadan önce kartlar dağıtılır, her bebeğin kartı kaderini temsil eder. Kart sisteminin temsilcileri, koltuk üyelerinin zorunlu olduğu vâris getirme durumunu yerine getirecek olan Haris Alatavın oğlu bir kazadan dolayı yarı felçlik geçirince, koltuk üyeleri tarafından sert bir şekilde uyarılır. Yeni bir vâris getirmek zorundadır. Eşi Tania ise bu durumu öğrendiğinde şiddetle karşı çıkar ancak o da vâris getirmezse kartlarının elinden alınacağının, kısaca öldürüleceğinin farkındadır. Ve yeni vâris için dosyalardan Hisar Alatav dosyası seçilir.
Ve o, ilk direnişini anne karnında başarıyla yapmıştır.
Hisar, annesi Tania ve felçli abisi tarafından büyük bir nefretle büyüdü. Annesi kızına olan nefretini her gün günlüğüne yazarak, oğluyla sohbet ederken kızının yüzüne bakmayarak, kızıyla tek bir kelime konuşmayarak, kendi dilini ve anne demesini yasaklayarak gösterdi. Babası Haris ise kızının başını okşamak yerine, kartlar gereği ajan gibi yetiştirdi. Daha anne karnındayken zehirlendi, çocukken şiddet görüp katil oldu. Ve yıllar sonra bambaşka biri olarak hayatına devam etti.
Şimdi ise bir sürü düşmanı arasından kimseye yüzünü göstermeyen, varlığından bile kimsenin haberi olmadığı, adı, yaşı, kimliği bile olmayan birini hedefliyor, Bronz.
Olabildiğince spoiler vermeden anlatmaya çalıştım, şu sıralar okuduğum en ters köşe kitaptı, heyecanla okudum ve yeni kitabın çıkmasını dört gözle bekliyorum.
Daha çok tatlı, kırılgan kızları yansıtmayan bir kitaptı. Okuyun okutturun. Eğer hızlı bir şekilde bitirmek isteyeceğiniz bir kitap olursa hemen okuyabilirsiniz. 10 da 10'luktu. Yani yazarın anlatım şeklinden tut, her bir cümlesinin anlamına kadar herşey çok özeldi.
Keyifli okumalar.