2023 92. kitabı
lia ile tanışın. matematik dahisi. sihirbaz. üniversitede ne okumak istediğinden emin değil. pek çok kişiliği var ve sürekli farklı bir kimliğe bürünüyor. beckett ile tanışın. yakışıklı ve çekici. romantik. hayallerinizi destekler, sizi öpmek için iki ay bekler. on yedi yaşındaki lia sawyer’ın alması gereken bazı büyük kararlar var. annesi onun matematik üzerinden gelecek planları yapmasını istiyor ancak lia, küçüklüğünden beri sihirbazlığa ilgi duyuyor. hayatı boyunca bir kez yaşanacak bir sihir yarışmasına davet edildiğinde hiç düşünmeden katılmaya karar veriyor. eğer başarırsa sadece övünmekle kalmayacak, kendi tiyatrosunu kazanacak ve sihirbazlar arasında tanınmış olacak. lia ve rakipleri, bir grup profesyonel sihirbazı etkilemek zorunda. sihirbazların çoğu lia’yı hayatı boyunca tanıyan insanlar. hatta biri, eskiden büyükannesiyle evliydi. görüyorsunuz, sihir lia’nın kanında var. büyükannesi de tam bir profesyoneldir ancak yarışmadan hemen önce ortadan kaybolur. kaybolması yarışmanın bir parçası mı yoksa başka bir şey mi? gerçek ne olursa olsun, lia’nın büyükannesi ona destek olmak için etrafta değil. kaybolduktan sonra ellerine ulaşan mektupta büyükannesinden tek bir tavsiye olduğunu görüyor, blackwell erkeklerinden uzak durun. bunun için çok geç. lia’yı genel olarak sevdim, fikirlerinin değişmesine açık ama aynı zamanda kesinlikle gelenekleri kabul etmeyen, kararlı bir karakterdi. rakibi ve partneri olan beckett ile bağ kurmak benim için biraz daha zordu. bence okurlar onu ya başından beri sevecekler ya da tüm kitap boyunca ondan hoşlanmayacaklar diye düşünüyorum. ben seven taraftaydım ama dediğim gibi çok bağ kurabildiğim bir karakter olmadı. sahne büyüsü, sihirle ilgili olay örgüsü, etkileyici şovlar.. tüm bunlara bayıldım. bu kitap benim açımdan romantizmi çok iyi işleyemedi ancak sihri çok iyi işledi. kitap biraz yavaş başlıyor ancak sonra ivme kazanıyor ve olaylar çok güzel ilerliyor. romeo ve juliet gibi yasak aşkları, yavaş yavaş gelişen romantizmi, cinsiyet kalıplarını yıkan kadınları ve en önemlisi sihirbazları seviyorsanız bu kitap tam olarak size göre.
Lia ve Beckett'in AbrakadabrasıAmy Noelle Parks · Artemis Yayınları · 2023127 okunma