Aşk ile ilgili tüm bildiklerinizi rafa kaldıracak bir kitap!
2023 90. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2023 15:45
Bu kitabı yorumlarken nereden başlasam bilmiyorum. Kişisel gelişim kitaplarına önyargım var hele "aşkı bulmanın yolları" gibi bir ibare varken her neyse okuyayım diye başladım. Toplamda 19 günde okumuşum ama totalde 3-4 oturumda tamamladım. Okunması kolay, daha doğrusu psikolojik danışman olduğum için kolay kavradığımı düşünüyorum. Sadece bilgi bilmek, doğru davrandığımızı göstermiyor. Bireyde farkındalık oluşması gerekiyor. Kitabı okurken de bunu daha iyi anladım. Malesef bilgiyi hayatımızda kullanmadığımız müddetçe doğru yolda olduğumuz söylenemez... Kitabın içeriği güvenli, kaygılı ve kaçıngan bağlanma stilleri ile ilişkileri, iletişimi derinlemesine inceliyor. Ayrıca incelemenin dışında gerçek hayatta kullanabileceğimiz somut örneklerle basit bir şekilde herkes uygulayabilir. Kendi aydınlanmam kaygılı davranışlarımın ilişkimi olumsuz etkilemesi yönündeydi. Zaman içerisinde duygusal ilişkim zedelenmeye başladı ve sanki acı veren kısır döngüye girmişiz gibi hissediyordum. Okuma boyunca güvenli bağlanan insanların davranış stillerini, değişik durumlarda nasıl davrandıklarını inceliyoruz. Ben de bu davranışları uygulamaya çalıştım, kimi zaman da kendi "otantik" davranışlarımın yanlış olduğunu fark ettim. İlişkim ciddi bir dönemeçte olduğunu fark ettiğim için bu kitaba başlamıştım şu an ne kadar doğru bir zaman olduğunu daha iyi anlıyorum. Ancak "doğru zamana" ihtiyacımız yok. Sürekli insanlarla ilişkiler halindeyiz. Kendimde de, çevremde de arkadaşlarımın partnerlerinde de yanlış davranış biçimlerini çok net görmeye başladım. Özellikle erkeklerin günümüzde karışık mesajları sık kullanarak partnerlerini kendilerine bağladıklarını daha iyi anlıyorum. Kitabı ilişkisi iyi olan, kötü olan, ilişkisi olmayan herkese öneriyorum. Çünkü HER SAĞLIKLI İLİŞKİDE MUTLAKA OLMASI GEREKEN ŞEYLER: -Partnerimizin mutluluğu bizim kendi sorumluluğumuzda. Partneriniz mutlu değilse siz de olamazsınız. -İlişkide bağlı ol ama bağımlı olma. Bu şehir efsanesi külliyen yalan. İnsan sosyal bir varlıktır. Güvenmeye, yakınlık ihtiyacı kurmaya doğuştan ilgisi vardır.
Aşk
BağlanmaAmir Levine · Aganta Kitap · 20185,9bin okunma