Puan vermedi·320 syf.····Okunma: 07 Şubat 2021 00:00 Gelişin'in, suçluları incelemiş olduğu bu serideki bence en ilginç psikolojiye sahip kişi Ted Kaczynski olabilir. Çünkü Kaczynski'nin hikayesi dehalıktan deliliğe bir köprüdür.
165 IQ'ya sahip dahi bir profesör iken bir anda kariyerinden koparak doğanın ortasına inşa ettiği kulübede yaşama kararı almıştır. İnsanlardan soyut bu yaşamı esnasında kendi bombalarını üretmiş ve modern toplum karşıtı çeşitli manifestolar yazmıştır. Eğer yazmış olduğu bu manifestolar, New York Times gibi gazetelerde yayınlanmazsa, birtakım yerleri bombalayacağını ileri sürmüştür. Bir noktada yakalanacağı barizdir ki, bu da öz kardeşinin kendisini ihbar etmesi ile yaşanmıştır.
Kitabımızda Kaczynski detaylı olarak tanıtıldığı gibi kendi yazmış olduğu manifestoya ve ailesiyle olan söyleşilere de yer verilmektedir. Tabii ki, Kaczynski'ye dair bu kadar detaylı bir okuma yapmak istemeyip, sadece manifestoya erişmek isteyenler direkt olarak "Sanayi Toplumu ve Geleceği" kitabını da tercih edebilirler.
Son olarak, Kaczynski'nin insanlardan kaçıp doğaya yerleşme fikrini Henry David Thoreau'dan esinlendiği iddia edilse de, bu münzevi tercih, tarihte zaman zaman Heidegger gibi filozoflar tarafından da denenmiştir.