·115 syf.····Okunma: 27 Ağustos 2022 22:08 Bir Yerde, konusunun ilginçliği itibariyle hep aklımın bir köşesinde takılı kalmıştı. Sahaf gezintisinde rast gelince zamanı gelmiş diyerekten hemen okuyup bitirdim.
İhtiyar bir adamın yanında bahçıvan olarak çalışan Chauncey Gardiner diğer bir adıyla Chance, bir gün -ki bu sürpriz bozan değil kitabın başında gerçekleşiyor- ihtiyar adamın ölmesiyle işinden ve evinden olur. Başı boş sokaklara düşen Chance, daha adımını ilk attığı andan itibaren tesadüfler silsilesinin içinde bulur kendini. Geçmişi olmayan bir adam olan Chance'in hayatı da yalnızca bahçeyle ilgilenmek ve televizyon izlemek olduğu için gerçek dünyada karşılaştığı insanlarla yaptığı sohbetler onun için normalken karşısındakilere oldukça sıra dışı gelir. Ve bu sıra dışılık onun önünü açan bir özellik olarak katlanarak ilerler roman boyunca.
Yazarın, medyaya, günümüz insan ilişkilerine yaptığı dokundurmaları çok beğendim. Böyle usul usul, vermek istediği mesajı verip konuyu kısaca kapatan yazarlara bayılırım zaten. Film uyarlaması olduğunu da biliyorum. Nitekim kapağını da uyarlamadan almışlar. Genelde kitabın yeri her zaman daha üstte olur benim için. Ama bu konuyu filmde nasıl işleyeceklerini aşırı merak ettiğim için en kısa zamanda izleyeceğim sanırım.