Puan vermedi·480 syf.····Okunma: 18 Eylül 2023 15:17 Yazara karşı içimde asla anlam veremediğim bir uzak durma dürtüsü vardı. Kitabı okumam için arkadaşım vermişti ve kitaplığımda resmen tozlandı. Elime aldım ve arkasını okuyunca direkt beni içine aldı. Şu cümlesi bana dedirtti ki Ayşe sen bu kitabı bir nefeste okuyacaksın. " İstanbul dediğin unutkanlıklar şehri. Orada her şey suya yazılmış. Ustamın eserleri hariç, onunkiler taşa kazınmış." Mimar Sinan'ı sevmemden, merak etmemden kaynaklı hoşuma gitti. Mimar Sinan, meraklı çırağı ve bir tane beyaz fil etrafında geçiyor olaylar. Karşılıksız aşk, bazı düşmanlıklar, bazı dostluklar, yalanlar, ortaya çıkan gerçekler... Benim için çok çok akıcı ilerleyen bir kitaptı. Yazara karşı önyargımı tamamen kırmış durumda. Edebi dilini bayıldım bazı cümleleri birkaç kez okudum, o kadar kendimi içinde buldum çünkü paragrafın. Eğer KPSS çalıştıysanız, çalışıyorsanız :)) veya tarihe ilginiz varsa bazı olaylar ve kelimeler tanıdık geliyor. Okurken zorlanmazsınız. Ama tarihle bir ilginiz yoksa Google'den veya bir sözlükten bazı kelimelerin anlamlarına bakmanızda fayda var. Tabii yanınızda sözlük taşıyın demiyorum. Kelimelerin anlamını cümlenin akışından çıkarabilirsiniz sadece bakarsanız daha güzel olur diyorum :) Kesinlikle "Hangi kitabi okusam yaaaaa" diyen arkadaşlarıma tavsiye edebileceğim bir kitap. Şimdiden okuyacak olanlara keyifli okumalar diliyorum <3