·122 syf.····Okunma: 24 Eylül 2023 16:39 Dört Anlaşma Tolteklerin Bilgelik kitabıdır.
Toltekler kendisini Doğa’nın ve Evren’in bir parçası olarak gören ve doğal yasalara uyumlu yaşayan yaşam sanatı uygulayıcısı dediğimiz bir gruptur. Wirrarika, Aztek ve Maya uygarlıklarının adıdır Toltekler. Mexico city’nin dışında “insanın Tanrı olduğu” bir yer olarak bilinen çok eski bir piramitler şehridir.
Yazar, iyileştirici (curandera) bir anne ve şaman(nagual) bir babadan dünyaya gelip gelenekleri bir yana bırakıp modern tıp eğitimi alan bir ölümle karşılaşma deneyimi yaşadıktan sonra Toltek yolunu araştırıp bunu insanlığa duyurma yoluna giren bir öğreticidir.
Aslında uygulaması, anlaması ve anlaşılması çok kolay olan şu dört öğreti üzerine kurulmuştur;
1. Kullandığın sözcükleri özenle seç
2. Hiçbir şeyi kişisel algılama
3. Varsayımda bulunma
4. Daima yapabildiğinin en iyisini yap
Kendimizle toplum ilişkimizi, kendimizle Tanrı ilişkimizi ve hatta kendimizle kendimizin ilişkisini bir üst seviyeye taşıyacak çok kıymetli öğretiler olan bir kitap.
İnsanın, insanlık yolundaki yüceliğini ve Tanrı’nın sınırsız sevgi ve merhametini, cennet ve cehennemi maddi boyuta taşımamızın yollarını ve kendimizi kurban rolünden çıkarıp içimizdeki yargıcı susturup içimizdeki savaşçı ile dünyaya baktığımızda hayatın ne kadar kolaylaşabileceğini gösteren bir rehber.
Tavsiye üzerine okumuştum. Çok beğendiğim kitaplardan biri oldu. Baş ucu kitaplarım arasına koydum. Şimdi sıradaki kitabı ‘Beşinci Anlaşma’yı okuyacağım.
Bu kitap ihtiyacın olduğu zaman sana gelecektir deniyor. Benim özellikle aydınlanma yaşadığım bir dönemde geldi.
‘Evrende tesadüf yoktur doğru an vardır’ın ispatı oldu. Güzel anlar çoğalsın
Kitabın neredeyse her yerini çizdim ama bu cümle bana çok iyi geldi #alıntı
“Gerçek adalet, her hatanın bedelini bir kez ödetir. Gerçek adaletsizlik, her hatanın bedelini tekrar tekrar ödetir.”