Öyledir..
- Baba ve anne denilince aklıma şefkat gelir. Bizleri büyütmek için çektikleri çileler gelir... Onlara kötü diyen diller, nankörlük etmiş olur.
Sayfa 78 - Timaş Yayınları·Kitabı okudu
·1 alıntı·
2 +1'leme
Gönül Makâmı
💜💜💜💜
ANNELİK ZORMUŞ be ANNEM Olduk, Gördük, Bildik. " Analık nedir Annem? ” derdim de Anacığıma; “ Ben ol da bil ” derdi. Ben ol da bil...! “ Sen ” oldum annem bak !... “ Sen ” oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi... Hani “ köpekler bile “ana” olmasın” derdin ya hep, o ızdıraplı yüreğinle, o engin şefkatinle... Anlamazdık o zaman biz zamâneler. “ Zor kızım, çok zor analık ” derdin ardından derin bir iç çekişle... Zormuş Anam... Ana olmak “ Hiç ” ken “ Hep ” olmakmış meğer..Çoğalmakmış durmadan... Dünyaya meydan okumak, mazi ve istikbâli sırtlamak, pervâsız bir gözü karalıkmış. Zormuş Annem..Olduk, gördük, bildik bak. Ana olmak meğer; kor ateşlerde üşümesi, kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin. Hep; “ Ben ” derken, Artık; “O”, “ İllâ O! ” demesiymiş... Hiç varmayacağı kapıları çalması, hiç ederek ömrünü, adanmasıymış. Hiç kızmaması yüreğin, almayı hiç düşünmeden hep vermesiymiş... Hep sarıp-sarmalaması, hiç hesap sormadan, hep dost hep yâr olmasıymış. Zormuş Anam... Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık... Olduk, gördük, bildik bak... ❤ Sadece anne olduğunuz için her gün mutlu olmak zorunda değilsiniz. Ama, eğer anne iseniz her gün güçlü olmak zorundasınız Alıntı