2023 23. kitabı
“Ben kendi gözümün içindeki saç teliyim” Çoğu insana sırada gelebilecek diyaloglarda samimiyeti ve güveni iliklerine kadar hissetmek çok güzeldi Kimlik bunalımını, acıyı, öfkeyi özlemi benliği , oluşturulan evrenler arasında asılı kalmayı , perdeleri açmak için gösterilen çabayı , içten samimi dostluğu derinden hissettim. Dili bu kadar naif , konusu bir o kadar karmaşık olan kitabı şiir gibi okudum. Çevirdiğim her sayfada neden bu kadar beklettim dediğim bir kitaptı. Ahh Deborah henüz 16 yaşında iken verdiğin savaşa şahit olmak seninle savaşmak, yenilmek pes etmek, yeniden başlamak , gerçekliği aramak, acıya hissedebilmek .. Unutamayacağım, büyük etki bırakan kitaplar listemdesin. “Kefen ve gelinlik. Birbirinin aynısı olan ili giysi. Dinle bak! Ölürken yaşamak; yaşarken ölmek; savaşırken teslim olmak ve teslim olurken savaşmak zorunda kalıyorsun değil mi? Benim yolumda bütün karşıtlıklar aynı anda verilir ve karşıt hedefler için aynı araçlar kullanılır.”
Sana Gül Bahçesi VadetmedimJoanne Greenberg · Metis Yayınları · 202119,3bin okunma