Aziz Bey ve "kalp sızısı"
2023 16. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2023 10:45
Ayfer Tunç'un kalemi ile tanıştığım eserdir "Aziz Bey Hadisesi". İnsana dair ne varsa bu kısacık metinde kendini hatırlatıyor. 1 günde okunup bitirilebilecek kısa bir kitap olmasına rağmen birkaç ay önce başladığımda kitabı bitirememiştim, bunun sebebi kitabın yazımı değil de tamamen bende uyandırdığı yoğun hisler. Kitabı okuduktan sonra bende kalan en büyük his "kalp sızısı".. Yaşımız kaç olursa olsun, pek çoğumuzun geçmişe dair ufak tefek pişmanlıkları, kırgınlıkları vardır. Bazen yaşadıklarına, bazen yaşayamadıklarına karşı.. Sanırım yaş aldıkça, yaşanmışlıklar arttıkça bu kırgınlıklar derinleşebiliyor. Bazı yaraları insan ömrü boyunca taşıyor sırtında. Kitabın ana karakteri Aziz Bey'de bunun etkilerini sık sık görebiliyoruz. Yaşlandıkça giderek daha da yalnızlaşan ve içine kapanan Aziz Bey'in hikayesi yapayalnız bir şekilde sona eriyor. Bu dünyadan göçüp giderken hayatımda bu kadar pişmanlık, kırgınlık, yalnızlık olsun istemezdim sanırım. Korktuğum, üstüne düşünmekten kaçındığım ne varsa hatırlattığı için Aziz Bey'e ve yazarımız Ayfer Tunç'a teşekkür ederim :)
İnsan ve Duygular
Aziz Bey HadisesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 202416,6bin okunma