Puan vermedi·344 syf.····Okunma: 25 Şubat 2023 19:24 "Mülksüzler" Ursula K. Le Guin tarafından yazılan bir bilim kurgu romanıdır. Kitap, 1974 yılında yayımlanmış ve birçok ödül kazanmıştır, bu aralar en çok satan kitaplardan biridir.
"Mülksüzler", ileri teknolojilere sahip olmalarına rağmen, kapitalizm ve mülkiyetin yerine kolektif yaşam, dayanışma ve eşitlik ilkelerine dayalı bir toplum oluşturan iki gezegen arasındaki ilişkiyi anlatır. Ana karakter Shevek, Urras gezegenindeki yakın arkadaşı Takver ile karşılaşır ve onunla birlikte Anarres gezegenine gider. Anarres, bir grup devrimci tarafından kurulmuş ve toplumun kolektif çıkarlarını ön planda tutan bir yapıya sahiptir. Shevek, fiziksel ve entelektüel anlamda kendini geliştirirken, Anarres'in sınırlamalarıyla da mücadele etmek zorunda kalır.
"Mülksüzler", politik, sosyal ve felsefi temaları ele alırken, insan doğası, özgürlük, eşitlik, toplumsal düzen ve direniş gibi konulara da değinir. Kitap, okuyuculara gelecekteki toplumsal yapıları sorgulama ve düşünme fırsatı sunar