Herkese merhaba
Bugün sizlere @birolinan.yazar'ın kaleminden çıkan #biliyordudonmeyecektim kitabının yorumu ile geldim.
Baş karakterimiz Turan Diyarbakır' da bir köyde doğup büyüyen vicdanlı ve merhametli bir delikanlıdır. Köyde ki ağanın karısı ile yaşadığı yasak aşk yüzünden annesi ona köyden gitmesini söyler ve köyü terk ederek şehire Bibisinin yanına gider. Oradan sonra hayatı değişmeye başlar. Turan'ın sesi çok güzeldir. Dinleyenleri kendine hayran bırakır. İstanbul Musiki Cemiyetine gider, oradan da Ankara TRT radyolarında çokk ünlü bir yıldız olup çıkar. Artık kendisi çok ünlüdür ünlü olmasına ama yasak aşkı Dilan'ı hiç unutamamıştır. Hayatına giren her kadında Dilan'ı arayıp hayal eder ve bu yüzden hiçbir kadınla hayatını birleştirmez. Daha sonra Ayda ile tanışıp yeniden aşık olur.
Kitap bizi ayrıca 70'li yıllardan günümüze kadar Türkiye şartlarını da anlatıyor. Kitaptaki karakterlerden Halası Bibi, halasının oğlu Yakışıklı, Kulaksız, Şoför Mustafa, Falcı Figo Turan'ın hayatlarında bir yerlerine dokunarak onu çok etkilerler.
Baştan sona kadar zevkle okudum. İyi bir anlatım tarzı samimi ve yalın anlatımı ile okuyucuyu kendine bağlıyor. Okurken resmen Diyarbakır sokaklarında bende gezindim. Mustafa'nın mavi otobüsünün içinde koşturdum. Naci'nin av partilerinde sinir ola ola yer aldım.
Daha çok şey var yazacak ama bu kitabı alıp okuyun bence. Yazarımızı tebrik ederim. Ben kitabı çok beğendim. Ve kesinlikle tavsiye ederim.Kitapla kalın dostlar.
Alıntı
Çoğunlukla buralarda bulutlar, ağlamadan geçip başka diyarlara giderler
Hepimiz bu hayatta kendi melodisini çalan birer müzik aletiyiz; kimimiz bağlama, kimimiz akordeon, kimimiz kemençe..
İnsanlar başkalarına söylediklerinden çok kendilerine yalan söylerler
Günün emojisi