Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Bugün hayatını kaybeden ölümsüz çevirmen Ahmet Cemal Üzerine
Hangi afili zan kurtarır bizi böylesi çürümüş bir zamandan? Nasıl sakınmalı “olmuş olan”ın hıncını ve kinini henüz "olmamış olan”dan? Gerçekten de pek çetrefilli bir mesele şu Zaman... Önü de arkası da sonsuz yeğinlikte müphem. İlkin; onun sarsılmaz gerçeği karşısında yenik düşmeyecek o kavi sözü nereden bulmalı? Şayet “olmuş olan”, zamanın
·
10 görüntüleme
serpil okurunun profil resmi
O kadar cok kitabi varmi yav. Senin bu Fransiz yazarlari neden sevdigin belli oldu. Ne buyuk sans böyle bir insani sahsen tanimis olman.
Ahmet Y okurunun profil resmi
Olmaz olur mu Hüseyin Hoca Ahmet Mithat Efendi gibi mübarek :)) Kesinlikle ben de kendimi çok şanslı hissediyorum,harika bir hoca,harika bir ağabeydir kendisi..Fransız Edebiyatına olan ilgimde elbette etkisi var ama daha çok Balzac'tan geliyor ve Cemil Meriç,İsmet Özel,Ahmet Hamdi Tanpınar gibi yazarların Fransız Edebiyatından etkilenmiş olmalarından..
serpil okurunun profil resmi
Allah rahmet eylesin. Onun cevirierinin özellikle seciyorduk. Üzücü . Kitaptada Hüseyin Köse'nin yazdigi kisimdayim.Bu yazida da oldugu gibi iki kere okuyarak gidiyorum. Konusmasi nasil acaba.
Ahmet Y okurunun profil resmi
Serpil Hanım merhaba.Harika bir kitap okuyorsunuz şu an..
Hüseyin Köse
Hüseyin Köse
ülkemizde pek bilinmeyen mükemmel bir şair,iletişimbilimci ve sosyolog aynı zamanda..30'un üzerinde kitabı var edebi,akademik ve çeviri olmak üzere.Çok da iyi bir Fransızca çevirmenidir..Konuşmasını görenler beyin humması geçiriyor,iki sene dersine girdim.İnanın yazı dilinden farksız,bir derste yaklaşık bir Baudrillard kitabı seviyesinde ve Sherlock Holmes(dizideki) hızında konuşuyor..Ben ona yürüyen Marcel Proust diyorum :) Sosyoloji okumaları etkinliği kapsamında onun da bir kaç kitabını koymayı düşünüyorum..Hayattayken değeri bilinmeyenlerden maalesef..
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.