Bir Katilin Güncesi
2023 2. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2023 16:48
Bir seri katile(?!) öfkelenmek, acımak ve üzülmek arasında kalacağınız bir kitap. Alzheimer hastası Byıonğsu Gim’in kızı Inhi’yi korumaya çalıştığı günlerde şiirle ilgilenen biri olması, diyaloglarda verdiği -yüz gülümseten- bazı tepkileri, aklının içinden geçirdiği kinayeleri ve hayat sırları bu seri katilin aslında ne kadar da içimizden olan bir insan portresi olduğunu gözünüze sokuyor adeta. Bazı yerlerde kendinizi “Hayır bir seri katile de üzülemezsin!” derken bulabilirsiniz. 1968 doğumlu Güney Koreli usta yazar, katilin aklından geçenleri ve günlerini naklederken o kadar güzel detaylara değinmiş ki kendimi bazen bir kore yemeğini, kore sokağını araştırırken, bazen bir düşünürü araştırırken, bazen bir sanatçının eserini dinlerken buldum. Tüm bunların yanında ömür geçerken gözardı ettiğim Alzheimer/Demans gerçeğini de gözüme sokmuş oldu. Sizleri bilemem ama ben okurken kendimi bazen yaşlılığım adına çok derin düşüncelere dalmış buldum. Bir Katilin GüncesiBir Katilin Güncesi Kim Young-HaKim Young-Ha
2023 Okuma Raporları
Bir Katilin GüncesiKim Young-Ha · Timaş Yayınları · 20246,1bin okunma