Öncelikle bu kitap fazlasıyla trigger warning içermekte. Okumadan önce bir araştırın derim. Ancak kesinlikle olayların asla düşmediği, her an yükselerek devam edip harika sonlandığını söyleyebilirim :)
The Lords isimli gizli ve kirli işler yapan bir cemiyet var. Bu cemiyete katılmak için kan bağı gerekiyor. Bu cemiyete üye lordların erkek çocukları üniversite zamanları geldiğinde bu sürece başlıyorlar ve üç sene boyunca da farklı görevler alarak eğitimlerini tamamlayıp lord olma hakkını elde ediyorlar. Ancak eğer bir lord kuralları çiğnerse ya da verilen emirleri yerine getirmezse derhal öldürülüyor.
Aynı zamanda üniversitenin son yılında Ritüel ismi verilen ve genç lordlara ‘seçilmiş olan’larını (aynı okuldaki kızlardan seçecekleri ve onlara her şekilde itaat edecekleri kişilere verilen isim) belirleyecekleri bir etkinlik var. İşte her şey de bu etkinlik yüzünden karışıyor.
Blakely Anderson, kendi halinde, erkek arkadaşı Matt ile sürekli arasında bir kavga yaşanan ve reddedilen bir kız. Aynı zamanda aileleri de onları anlaşmalı olarak evlendirmeye karar vermişlerdir. Blake de bu yüzden çok mutsuzdur.
Ryat Archer, lord olma sürecine katılan ve başarı ile her adımı tamamlayan bir genç. Ancak arkadaşı Matt ile gittikleri bir görevde yapmamaları gereken bir şey yapıyorlar be başları belaya giriyor. Bu yüzden de Matt ile aralarında devam eden bir kavga söz konusu.
Bir gün lordun birisi Ryat’ı çağırarak ona chosen one olarak Blakely’i seçmesini ister. Ryat her ne kadar istemese de herhangi bir lorddan gelen emri reddedemeyeceğini bildiği için kabul eder ve Blake’in peşine düşer.
* SPOILER *
Ahh Blake, benim minik kızım. Başına gelmeyen kalmadı. Önce pislik Matt ile uğraş, onca zaman aptal yerine kon. Tam her şey bitti derken ailen sırtından bıçaklasın seni. Ama karakter gelişimi muazzamdı. Kitap ilerledikçe Blake gerçekten güçlü bir kadına dönüştü, Ryat’ı dize getirdi ve bu çok hoşuma gitti :D