2023 14. kitabı
Seyir eden misin yoksa seyreden mi? Bu cümleyi sayfalar sonra Mina ve Ma sayesinde anlıyorum. Mina ve Ma kim diye soracak olursanız şöyle özet geçeyim sizlere.. Mina kendini senelerce başından çok kötü olaylar geçtiğine inandıran ve boşlukta savrularak kendine acıyan ana karakterimiz. Magistra yani Ma ise onu bu boşluktan çekip alarak kendi gerçeğini keşfetmesini sağlayarak dönüşümü başlatan karakterimiz. 3 bölümden oluşan kitapta zihnimizin oyunlarını, bilincimizin farkındalığını ve an'da kalmayı öğreniyoruz. Okurken sakinleştiğim ama çoğu yerde tekrara düşen kişisel gelişim karışımı romanımız da genel olarak; geçmişi yayınlanan bir dizinin eski bölümü, geleceği de bu dizinin bir fragmanı olarak tanımlıyor. Bunlara müdahale edemeyeceğimizi bu yüzden asıl odaklanmamız ve yaşamamız gerekenin şuan olduğu çeşitli örnekler verilerek açıklanıyor. Herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap diyemem fakat gerçeklerinizin gerçeklikten uzak olup olmadığını merak ediyorsanız okumanızı tavsiye ediyorum. "İşte zan dünyası diyor, " Ma. "Zannettiğimize göre yaşıyoruz. Yalan dünya diyorum ya." "Zihninde geçmiş ya da gelecekle meşgulsen, hayaldesin. Yani o anda düşüncelerin geçmiş ya da gelecekle ilgiliyse gerçekte değilsin. "
SeyirPiraye · Mona Yayıncılık · 202115,2bin okunma
1 +1'leme