2023 83. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2023 20:39
Diyanet Aile Dergisi bu ay “Vatan Sevgisi ve Tarih Bilinci” konusunu sayfalarına taşımış. Mustafa Mirza Demir, yazısında tarihi okumanın, tarihi bilmenin, millî şuur ve tarih bilinci kazanmanın, her dönemin mesuliyeti ve toplumun her ferdinin vazifesi olduğunu hatırtlattı. Aydın Hız, “Vatan Sığınılacak Gönül Toprağıdır” yazısıyla dosyaya katkı sağladı: “Bir namaz vakti esnasında, uzaktan bir köy imamının sesine sinmiş Itrî'den miras kalmış tınıdır vatan. Bayram sabahında kubbeyi dolduran tekbirdir. Vatan, kimliğini ve kişiliğini mayalayan mirastır." Bu ayki söyleşimizi, “Bayram Bilge Tokel ile Türk Halk Müziği Üzerine” gerçekleştirdik. Ailece köşesinde Fazilet Seyitoğlu, çocuklarda “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” na değindi. Merve Yiğitoğlu, “Mehir: Nikâhla Kadına Verilen Hak” yazısıyla dergide yer aldı. Dr. Ferda Yıldırım, “Hz. Yusuf” yazısıyla kıssaların en güzelinden günümüze olan mesajları sayfalarıa taşıdı. İyiliği Konuşalım köşesinde bu ay yolumuz, kimsesizlerin sığınağı olan Hz. Kaab Camii İmamı Emin Kır ile kesişiyor.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 56 (Ağustos 2023)Diyanet Aile Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20233 okunma