2023 89. kitabı
Sizlere bir "Z kuşağı" hikayesi ile geldim bugün. Hepimizin beğenmediği, sorumsuz bulduğu, tembel olduğunu düşündüğü bu kuşakta bir çocuk olan Nadir'in hikayesi ile onları daha yakından tanıyıp, içsel dünyalarında neler yaşadıklarına şahit olacağız. Nadir 8 yaşında annesini kaybediyor. Babasının yeniden evlenmesi ile yeni bir hayata başlıyor. Okumak istemiyor ama zorla liseyi bitirip Ankara'da gazetecilik okumaya başlıyor. Tüm olaylar da bundan sonra başlıyor. Çünkü Nadir baskılanmış olan kişiliğinin bir karmaşasını yaşıyor ve kendini sosyal medyaya kaptırıyor. Okulu bile uzaktan takip ediyor ve internetten tanıştığı Esmerim ve Roxanne isimli kadınlarla Maximus takma adı ile yazışıyor. Roxanne ile buluşmaya karar veriyorlar. Ve buluşma sonrası hayatı tamamen değişiyor. Roxanne"nın onu beğenmeyip "hımbıl" demesi ile Nadir bambaşka yola giriyor ve hayatını yeniden değerlendirmeye başlıyor. Bu sırada hayatında başka arkadaşlıklar gelişiyor, Çiğdem, Enis ve Pala gibi. Bir de hayatını asıl anlamda değişerecek olan kurye Uğur. Hikaye Avustralya'da muhteşem bir şekilde son buluyor. Ankara'dan oraya nasıl gitti derseniz daha fazla ipucu yok tabi ki. Okuyup Nadir'in macerasını yaşamalısınız. Muhteşem bir başarı öyküsü diyor burada bitiyorum. Sosyal medyanın insanları nasıl yalnızlaştırdığını ve duyguları nasıl üst seviyede yaşattığını çok güzel vurgulamış Birol bey. Kitapta siyasi bir takım olaylar ve hepimizin aşina olduğu pandemi süreci de anlatılmış. Akıcı bir üslubu ve merak uyandıran bir hikayesi var. Tek bir eleştireceğim nokta var; Avustralya'nın yaşamak için şahane bir ülke olduğu ama bizim ülkemizin böyle olmadığı vurgusu.Her ülkenin yaşamla ilgili iyi ve kötü yönleri vardır elbette. Bazı konularda hak versem de bu kadar da kötü bir ülkede yaşadığımızı düşünmüyorum.
1000k
HımbılBirol İnan · Mona · 202353 okunma