Silah Adasi
2023 34. kitabı
Yazardan okuduğum ilk kitapti ve asla son da olmayacak. Tesadüf diye bir şey var mı yok da bize böyle mi öğretilmiş.Olen kızını bazen bir aktivist gemisinde bazen geçen bir kuşun kanadında hissetmek isteyen antikacı Cinta, Bantladesli nadir kitap saticisiyla arkadaştır.Yerinden yurdundan okumak için gorunsede bambaşka sebeplerden dolayı ABD ya gelen kahramanımız,kalkutaya yıllar sonra akrabalarını ziyarete gider ve hikaye başlar.silah tacirinin ailesini kaybedisi ve onu kurtaran İlyas kaptanın mistik hikayesini öğrenir ,orada iz sürer tesadüfler onu birçok kişiyle karşılaştırır,ta ki hayatında kaybettiğini bulduruncaya kadar(yeniden sevemeyecegine dair inancı kırılmıştır).Mistik hikâyelerin tarihsel gerçeklikleri(yangınlar, siklon fırtınalari,veba salgınlari)ile harmanlanmış,karakterleriyle uyumlastirilmis (biraz fazla zorlama olmuş olsada)iklim değişikliklerinden doğanın dengesinin yitirilisini ve insanların üzerinde ki sosyal, psikolojik,ekonomik degisimlerine dikkat çekiyor.Emek verilmiş özümsemiş bir hikaye, Hint italyan kültür farklılıklarından dolayı bakış acilarindaki yön, görü,bilişte ki doğu batı farklılıklarının asla asilamayacagi katı yaklaşıma da bir baskaldirisi olmuş, asılabilir olduğunu her şeyin ama her şeyin değişim, dönüşüm içinde olduğunu gösteren iyi kitaplardan biri Tavsiyemdir. #amitavghosh #silahadası #neokudum #okudumbitti #ağustos #okumahalleri #okuyorum #iyikikitaplarvar #kitapkeyfi #kitapkulübümüz #kitaptavsiyesi #reelsinstagram #instagood #1000kitap #1000 #bookstagram
Silah AdasıAmitav Ghosh · Timaş Yayınları · 202235 okunma