Hayatta bazen yol ayrımları olur ve belki de biz bunları şans deriz. İşte kitabın içinde şanslarını değerlendirmek için seçim yapan insanların güzergahları var. Kitabın zemininde kadın olunca daha çok ilgimi çekiyor. Üstelik 1800'lü ve 1900'lü yıllarda geçiyorsa daha da ilgi çekici oluyor kendi adıma.
Bir insanın hayatını değiştirmek için neye ihtiyacı var derseniz insan sayısı kadar cevap verebiliriz sanırım. Çünkü her birimizin biraz cesaret isteyen yönleri olsa gerek.
Rosamund'ın nehir kazası onun hayatının akışını ne yönde değiştireceğini tahmin edemezdi şüphesiz. Hayat onun için ilginç tesadüfler planlamış olmalıydı.
Mable ise hayallerini bir sigara kutusunun içine bırakarak, olmak istediği kişi noktasında kararlı olan biriydi. Onun yaşamında da güzel karşılaşmalar oldu. Hiç beklemediği bir anda kalbinin çırpınışlarını hissetmişti.
Kitap farklı zaman dilimlerinde kimi zaman daha geçmişte kimi zaman da biraz daha ileride bir güzergah çiziyor. Hayallerin peşinden gitmek mi yoksa bildiği düzenin içinde kalmak mı daha kolay herkes için seçim değişir sanırım.
Sirk dünyasını çok severim. Oradaki hareket ve eğlencenin yanı sıra, ne çok hikaye çıkar diye düşünmeden edemediğim bir konu. O nedenle kitabın içindeki karakterler ve birbirlerine dokunma şekilleri çok hoşuma gitti.
Yaşamda aldığımız kararlar o kadar önemli ki, seçimlerimiz sonucunda yol arkadaşlarımız ve manzaramız ona göre değişiyor. Tabi mutlu bir yaşam sürüp sürmeyeceğimiz de...