·520 syf.····Okunma: 17 Ekim 2023 00:00 Kitabı dün bitirdim ve bittiği zaman elim ayağım ciddi anlamda titriyordu arkadaşlar. Serinin son kitabıydı ve ben asla böyle bir son beklemiyordum. Sinirim geçtikten sonra da yüreğime çöken ağırlık, gözlerimin dolması eşlik etti bana. Bu kadar iki farklı ruh hali yaşamamın sebebi tamamen filmden kaynaklıydı.
Ben ilk önce filmlerini izlemiş biriyim bundan dolayı da serinin son kitabında ‘o karakterin aslında öldüğünü’ görünce insan ister istemez sinirden delirebiliyor. Kitap da ölen bir karakteri- hem de ana karakterlerden biri- nasıl olurda film de yaşayabilir? Bu tamamen kitaba ihanet etmek değil de nedir? Doğal olarak ben kitap mutlu bitecek diye beklerken o karakterin öldüğünü görünce felç geçirdim hak verirsiniz.
Kitabın konusundan bahsedecek olursak Tris ve arkadaşları sonun da çitlerin arkasında ki yaşamı merak ederek evlerinden kaçarlar. Çitlerin arkasında onları bekleyen yaşam pek de umdukları gibi değildir. Başlangıçta her şey ‘normal’ gözükse de zaman geçtikçe aslında diğer yaşadıklarından pek bir farkları olmadıklarını öğrenirler. Hem bu sefer işler daha da ciddidir. Büro olarak adlandırılan yönetim merkezi, şehirlerine Unutma ilacı sıkacaktır. Sevdikleri, tanıdıkları herkes tüm hafızasını kaybetme ihtimaliyle karşı karşıyadır. Ve tabii ki bunu durdurmak yine bizimkilerin görevidir..
Buradan sonrası SPOİ İÇERMEKTEDİR
Ah be Tris’im ah be güzel kızım. Kendini feda etmek zorunda mıydın? Yeni şehrin hayallerini kuran sendin, yeni bir hayatın hayallerini kuran sendin. Geri de kalan herkese bunu bahşettin de on yedi yaşında sen bu dünyayı göremeden ölüp gittin. Her zaman fedakardın ama asla böyle öleceğini düşünmemiştim.
Ah be Dört. Tris yaşarken ‘ iple kayalım mı’ diye sorduğun da onu reddetmen, o öldükten sonra küllerini bir kavanoza koyup onu da sırtına bağladıktan sonra o iple kayman. Anne’cim ben nerelere gideyim? Ben bu sahne de nasıl ağlamayayım? Barış sağlandı, esaretler son buldu, kan yok. Gel gelelim artık Dördün sevdiği kadın yok. Caleb’in kardeşi yok. Christina’nın dostu yok. Artık Tris yok..