2023 20. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2023 22:11
Uzak Noktalara Doğru zevkle okuduğum bir öykü kitabı oldu. Perişanız Gecenin Karanlığında ve Uzak Noktalar olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Öykülerde tanıştığımız tüm karakterlerin ortak noktası bir arayış içinde olmaları. Aslında uzak noktalara doğru giden yol ve yolculuk anlatılıyor bize. Öykülere bakıldığında günlük yaşantıda sıradan denebilecek karakterlerin modern çağın sıkıntılarına karşı geliştirmeye çalıştıkları yeni benliklerinin inşa sürecine tanık oluyoruz. Hızlı değişimlere ayak uyduramayan bu kişiler aslında hepsi çocukluğuna varmaya çalışan, oradaki samimi ve güvenli limanı yakalamaya çalışan insanlar. Ama önemli olan varılan yer değil, bu arayış hali. Dolayısıyla insan var olduğu sürece bu arayış hep devam edecek. Tüm öyküler birbirini tamamlar nitelikte. Ben kâh hüzünlenip kâh tebessüm ettiğim bu öyküleri okuduğum için mutluyum. Hatta tekrar okuma istedi var içimde. Daha evvel Yüzünüz Kuşlar Yüzünüz'ü okumuştum Cemil Kavukçu'dan. Gerçekten öykü denildiğinde atlanmaması gereken bir isim. Keyifli okumalar.
Uzak Noktalara DoğruCemil Kavukçu · Can Yayınları · 2022415 okunma