Sizi sorgulatacak , hayatınızı etkileyecek , düşüncelerinizi yeniden düzenleyecek bir kitap. Bu eserde eminim herkes kendinden birşey bulacaktır.
Biz hayata geliyoruz, bir kere şansımı var . Peki bu şansı nasıl değerlendiriyoruz? Hayatta yaptığımız; barınma , beslenme , büyüme , ekonomik olarak bahsetmiyorum. Kendi düşüncelerimizin farkında mıyız ? İşte bu eser ile herkesin kafasında soru işaretleri doğuyor .
Genç bir kalemin bu eserde hem betimlemeleri hemde düşünceleri ve en önemlisi de darbe dönemine ait özgürlük tanısı çok ustaca anlatılmak istenmiş. Bir de aralara şiirsel güzellikler bırakılması kitabı zirveye tutacak türden diyebilirim.
Kitap kurgusuna gelecek olursak Tolga 24 yaşında genç bir gazeteci ama kendini sorgularken buluyoruz. Babası kendini geliştirmiş, kültürlü , popüler birisi ama hem karısını hemde oğlunu düşünceleri ile ezilmesine neden oluyor. Böyle bir insanın gölgesinde olmak ve kendini bulmaya çalışın Tolga'nın içsel sorunlarını ve ne yaptığını kitap sonuna kadar okuyoruz. Ve en güzel anlatımı değerli biri olan , kendini okumaya ve öğrenmeye adamış Hikmet Hoca....
Takdire layık biri olsanız da çok çok okusanız da kendi içinde nasıl kaybolunur ya da pişmanlıklar ile yüzleşmek gerektiğini vurgularken buluyorsunuz bu eser ile .
Kitap içerisinde karakterler , konular günümüzde yaşantı olası bir durumda basit şekilde anlatılmış ama verilmesi istenilen mesajlar çok çok önem arz edecek şekildedir . Ayrıca alıntı da bırakılacak bir çok cümleye de hakim bir eser .
Bu eser kendimi , düşüncelerimi, okuduklarımı ve yaptıklarımı düşünmeme olanak sağladı. Hayatta sahip olduğum değerlerin farkına varmamı sağladı diyebilirim. Sizlere de katkı sağlayacak bir eser olduğunu bir kez değil birçok kez söyleyebilirim.
Başarılı bir kalem , düşünceleri ve öngörüleri başarılı bir yazar. Gürkan hocamın yeni eserlerini merakla bekliyorum.
Keyifli okumalar dilerim. Başka Türlü Bir Yaşamın ÖzlemiGürkan Can Kaya