·208 syf.····Okunma: 19 Ekim 2023 22:48 Öncelikle bu kitabın okuduğum ilk psikoloji kitabı olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Kitap kesinlikle psikoloji okumaya başlamak isteyenler için mükemmel bir başlangıç, dili gayet anlaşılır, anlatımı yeterince açık ve basit, ayrıca konuları da çoğumuzun muzdarip olduğu ama hiç üzerine düşmediği ve düşünmediği problemler.
İçeriği: Kitap 5 bölümden oluşuyor
1.bölümde hislerimizi bastırıp onlardan kurtulmaya çalışmak yerine onları kabullenmemiz gerektiğinden bahsediyor.
2.bölümde bize kendimiz tarafından veya insanlar tarafından yapıştırılan kişilik etiketlerinin -özelliklerinin- bizim hayatımızı ne denli etkileyebileceğinden bahsediyor.
3.bölümde bilinçli farkındalık ve yargısızlıktan,
4.bölümde ise zihnimizin içinde bulunan ve yaptığımız her şeyi eleştirip, yapmadığımız her şey için bizi suçlayan başdenetmen ve bunun yanında bize hep şefkatle bakan öz-şefkatten bahsediyor.
5. Ve son bölümde de, değer ve hedef arasındaki farklardan ve değerlerimizin bize neler kattığından bahsediyor.
Kitap çok zevkliydi, gerçekten şuana kadar okuduğum en anlaşılır ve zevk alarak okuduğum kitaplardan biri oldu. Okumayı düşünenler için şimdiden iyi okumalar!