Merhaba Arkadaşlar! Şaka, kitabında ön planda iki karakter var bunlar : Dede ve torun .Kitapta kuşak çatışması kaçınılmaz olsa da daha ziyade hayatın başı ve sonu arasındaki o mesafede mekik dokuduğunuzu hissedeceksiniz .
Ressam olan dedenin üretkenliğini kaybettiğini hissettiği hatta torununun enerjik haline kıskanarak baktığı bu anlatıda beğenilmek ,yeterli olmak ,ruhsal olarak tatmin olup başarı anlamında doyuma ulaşmak konuları hakkında yaşamanın sonundan geriye doğru bir bakış atarken çocukla çocuk olup her şeyi olduğu gibi söyleyen ve maskelere ihtiyacı olmayan çocukluk çağına döneceksiniz .
Ah çocuklar! Nasıl da istemsiz kalp kırar bazen ve nasıl da her şeyi şakaya hatta oyuna çevirir .Belki de hayat tam olarak bu şekilde idare edilebilir bilmiyorum. Neyse Mario denen ufaklığa gerçekten sinir olsam da dede torun arasındaki diyaloglar oldukça hoşuma gitti .
Mario’nun ihmal edilmiş olduğunu ve gerçek sevgiye ,doğru iletişime ihtiyacı olduğunu da düşündüm .Bir çocuğa pamuk şekeri tadında hayat sunduğumuzda onun bir gün zemine çarptığında daha çok yaralanacağını göze almamız gerekir . Yani her yaptığını onaylamak yerine eksilerini ve artılarını çocuklara sezdirmeliyiz . Okuyunuz efendim ödüllü bir eser kendileri .