···Okunma: 19 Ekim 2023 22:36 Sadece asker babalar mı ölür, Kepçük?"
"Hayır, Pamuk. Diğer çocukların babaları da ölebilir."
"Ben büyüyünce bütün çocukların babalarını iyileştirmek için doktor olacağım, o zaman hiçbir baba ölmez."
"Ben de asker olacağım. Herkesi korumak için ben de babalarımız gibi asker olacağım."
"Ya o zaman sen de ölürsen?"
"Askerler ölmez, şehit olur."
Gökçen ve Murathan namı diğer Pamuk ve Kepçük. Bu hikayeyle ilgili ne yazsam az kalır. Yayınlandığı platformda ilk bölümden itibaren okumaya başladığım ve kitap olmasını çok istediğim Gökçen'i tekrar okumak, ilk defa satırları görüyormuş gibi duyguları yaşamak çok güzeldi. Loressima o kadar bizden bir kurguyla gelmiş ki her satırından etkilenmemek mümkün değildi.
Gökçen ve Murathan Hakkari'de görev yapan babalarından dolayı lojmanlarda yaşıyorlardı. Murathan için Gökçen, korunması gereken aynı zamanda sabırla onu dinleyen, yaramazlıklarına katlanan biriydi. İkisi de birbirine çok düşkün, anneleri ve babalarıyla aile gibiydiler. Bir gün acı haber onların da evlerine düşer Ali ve Yusuf şehit düşmüşlerdi. İki ailede yıkılmış bir durumda Hakkari'den ayrılır. Murathan ailesiyle Adana'ya, Gökçen İzmir'e gider.Aradan yirmi yıl geçmiştir. Murathan babası gibi asker, Gökçen ise çocukluğundan beri istediği gibi doktor olmuştur.
Kader yıllar Sonra onları tekrar bir araya getirir. Gökçe'nin tayini Murathan'ın görev yaptığı Şırnak Silopi'ye çıkar. Daha ilk karşılaşmalarında maceraları başlar.
O kadar güzel bir kitap ki bir sayfayı okurken ağlıyorsunuz arka sayfada kahkaha atıyorsunuz. Pamuk ve Kepçük'ün çocukluk hallerini okumaya doyamazken, günümüzde yaşananları heyecanla okuyorsunuz. Mete diye bir gerçek var ki Aman Allah'ım Çocuğun her yaptığı olay. Bilge, Ayşegül , Duru Gökçen'in arkadaşları ve Murathan'ın timi...
Gökçe'nin bölümlerini okumaya devam ediyorum ve finale çok az kaldı. Size gönül rahatlığıyla bu seriyi okumanızı tavsiye ediyorum. Kesinlikle çok seveceksiniz.
Canım lorresima sana hep dediğim gibi her zaman yanındayım kalemin daim olsun hep bizimle ol.