·220 syf.····Okunma: 19 Ekim 2023 00:07 "Sorgulanmamış hayat yaşanmaya değmez."
Herkese selam
Daha önce kendinize "Ben kimim, neden varım, yaşamın amacı ne?" gibi sorular sorarak varoluşsal sancılar çektiniz mi? Eminim bir çoğumuz farklı dönemlerde kendimize bu soruyu yöneltmiş ve yaşamımızı sorgulamışızdır. Kitabımız da tam olarak varoluş sancısı çeken küçük Affan'a odaklanıyor.
Affan, oldukça yaramaz, ailesi tarafından sevgi görmemiş, etrafı tarafından dışlanmış, kendi başına hayatla mücadele eden, minicik yüreğe sahip biri..
Babası, tır şoförü onu ayda yılda bir görürken annesi ise umursamaz varlığı ile yokluğu belli olmayan bir kadındır. Böyle bir ailenin çocuğun üzerindeki etkisini az çok tahmin edebilirsiniz. Sevgi görmediği için sinirini, üzüntüsünü etrafındaki herkese zarar vererek kapatmaya çalışır. Arkadaşı yok, babasının ona hediye ettiği sapan haricinde.. Ama maalesef bu sapan iyilikten çok zarar getirirken bir taraftan da kendisini sorgulamaya itecek bir araç..
Elindeki sapanıyla etrafına öyle çok zarar verir ki zarar verdiğinin farkına varması sağlayan şey ise yavru bir yaban ördeğini vurup öldürmesiyle olur ve yeni bir Affan'ın doğuşu da 'Ben Kimim?' sorusuyla gerçekleşir.
Affan derslerinde, yaşantısında, hayata bakış açısında değişmeler göstermeye, yaşamını, hayatını, benliğini sorguladığı, araştırmalar yaptığı bir döneme kendini bırakmaya başlar. Aklını daha faydalı işlerle meşgul etmek, yeni insanlar tanımak, benliğinin farkına varmak için yolculuklar yapmaya karar verir.
"Artık bu üç sözcüğü hayatının merkezine almıştı; okumak, araştırmak ve sorgulamak."
Acaba Affan sorduğu sorulara cevaplar bulabilecek mi?
Muhteşem detayları ile beni de sorgulamaya ve düşünmeye iten, Affan'la birlikte sizin de kendi hayatınızda sorgulamalar yapacağınız, sizin de kendinize dersler çıkaracağınız, ünlü düşünürlerin de fikirlerinin size ışık olacağı, ruhuma dokunan bu muhteşem eseri size içtenlikle tavsiye ediyorum.