Yalnız Seni Arıyorum
2023 14. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2023 02:03
“Emin ol, dünyada hiçbir şeyden zevk almıyorum. Bütün bu tatsız günler içinde yalnız seni arıyorum.” Yazarların mektuplarını okumak beni hep çok heyecanlandırır. Orhan Veli'nin mektuplarını buruk bir gülümsemeyle okudum. Yazarın nahifliği, zaman zaman seçtiği kelimelerin derinliği beni duygulandırdı.Tekrar tekar okuduğum mektuplar oldu. Bazı şiirlerinin ilk hallerini de Nahit hanımla paylaşmış, onları okurken ayrı bir heyecan hissettim. Sadece bu mektupları okuyarak bile Orhan Veli hakkında birçok bilgiye sahip olabilirsiniz aslında. Okudukça içine çeken, hüzünlendiren, nadiren de olsa gülümseten bir yaşamı olduğunu anlayabilirsiniz. Hayatının her anında aşkını tüm kalbiyle yaşamasını, olabilecek en güzel şekilde ifade etmesini hayranlıkla, hissettirdiklerini hissedemeyişini üzülerek okudum. Bende her sayfasıyla derin anlamlar bırakan bir kitap oldu, zaman zaman kitaplığıma uğrama sebebim olan kitaplarım arasında en güzel yerini aldı bile. "..şiire de hasret kaldım, meğerse ihtiyaçmış."
Yalnız Seni ArıyorumOrhan Veli Kanık · Yapı Kredi Yayınları · 20245,1bin okunma