2023 42. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2023 00:00
- Doğup büyüdüğü kilise topraklarından emek misyonerliği için ayrılan Tender, farklı evlerde hizmetçilik yaparak hayatını sürdürür. Ancak geride bıraktığı kilisenin toplu şekilde intihar etmesiyle bütün hayatı farklı bir yola evrilir. Modern zamanda egemen olan bütün kategorilere eleştiri niteliğinde olan bir kitap. Artan pornografi, hedonizm, cinayetler, toplumsal bozukluklara ve daha bir çok şeye değiniyor. - Sonu başlangıcında olduğu için sıkılacağımı düşünmüştüm ama hiç öyle olmadı. Elime aldığım her an beni kendisine çekti. Tender, Adam ve Fertility arasında geçen bölümler, hikâyenin çözülme noktaları olduğu için sürükleyiciydi. Kitabın en sonunda Tender'ın ne kadar masum ve Adam'ın ne kadar cesur olduğunu gördüm. Baskıların ve bozulmuş düzenin içinde bile özgür biri olma çabasını, ancak özgürlüğün bedelinin ağır ve acı olduğunu anlatıyordu. Fertility, çözemediğim bir karakter oldu. Onu sevdim ama neden yardım ettiğini anlamadım. Kitabın son kısmında Tender'ı kandırdığını düşünüyorum. Yine de harika bir karakterdi. Kitabı mutlaka okumalısınız.
Gösteri PeygamberiChuck Palahniuk · Ayrıntı Yayınları · 20206,8bin okunma