Hüzünlerini, umutlarını, sevdalarını, mücadelelerini, iyiliğin en yalın halini gördüğümüz ve kocaman vatan sevgilerini en derinden hissettiğimiz #avaz adlı eseri dinlemeye hazır olun!
Siz,hiç vatan sevgisi ve aşkınız arasında seçim yapmak zorunda kaldınız mı? Bir yanda hayatınızın aşkını bulduğunuz kadın, bir yanda uğruna ölmekten asla çekinmediğiniz vatanınız. Bizler, sıcacık yataklarımızda uyuyalım diye bu vatan için nelerden vazgeçiyor ve neleri göze alıyorlar. İşte bu kitabı okurken en yalın haline şahitlik edeceksiniz.
Mert, denizi izlerken çay içmeyi çok seven kitaplara aşık bir kütüphane memuru. Birgün Aslı ile karşılaşır ve zamanla ona aşık olur. Birbirlerini çok severken, mert aniden ortadan yok olmuştur. Mert gerçekte kimdir? Duyulan ölüm haberi gerçek mi? Gerçekse neden öldürüldü? Aslı ile yaşadığı muazzam aşk hikayeleri nasıl son buluyor?
Ömer, ah Ömer. Ne çok sevmişti papatyaları çok seven Leylasını... Hasretinden aklını yitirmek üzere olan Ömer, vatanı için mücadele eden bir askerdir. Görev nedeni ile sürekli sevdiğinden uzakta olmak zorunda kalıyor. İzinli bir zamanında Leyla’ya sürpriz yapıp görmeye gittiği birgün; ne gördüğüne, ne duyduğuna inanamıyor ve o an hayatı kararıyor. Olayları detaylı bilmeyen Ömer görünenlere kahr oluyor. Gördüğü neydi? Leyla ne yaptı? Sonunda Leyla’ya ne oldu? Ömer bu yaşanalar karşısında neler yaptı? Bu aşkın sonu nasıl bitiyor?
Kerkük’te yaşayan, ömrü mücadele içinde geçmiş, yüreği vatan sevgisi ile dolu olan bir türkmen kadını Şifa anne, Hasan’ın telaşlı sesine kulak verir ve onu götürdüğü yerde ağır yaralı birini görürler. Kimseye görünmeden onu alıp evinin bodrumuna götürür tedavi eder. Kendisine gelir ama hafızasını yitirdiği için ona Süleyman adını verir. Süleyman, 3 yıl sonra kasabadan çıkar ve yolda karşılaştığı bir olaydan sonra hafızasına kavuşur. Süleyman gerçekte kimdi? Yolda karşılaştığı olay ne? Süleymanı görünce kim şok oldu?
Gözyaşlarıma hakim olamadığım, eserin sonu olan ve beni şaşırtan bir son ile bitti.Duygu geçişlerimi kontrol edemedim.Sonu okurken yüzümde tebessüm oluşsada, yaşanan hayatların acı gerçekleri hafızamdan asla silinmeyecek.Yazarın kalemi daim olsun. @guven_kemerkaya_