"Çemberin Dışı" kitabını dördüncü kez okuyorum. Cümlelerindeki entelektüel hazzı ve yazarın kullandığı sıradışı üsluba hayran olmamak elde değil. Kitap, felsefe, sosyoloji ve psikoloji üçgeninde yazılmış; derin sorgulamalar ve zihin açıcı cevaplarıyla hayatın bütününe, insan ile toplumun genel zihinsel altyapısına tam bir farkındalık kokteyli sunan metinler içeriyor.
Yazar, değindiği konulara kendinden önce beslendiği yazarlardan çok daha ötesinde bir üslupla yaklaşmış. Bu üslup, sindirilmiş, dönüştürülmüş ve farklı bir bakış açısıyla zihnine takılan her bir soruya yeni bir pencereden bakmasını sağlıyor okuyucunun .Ancak bu bakış, daha derin ve günümüz sosyolojik temellerini sarsan, insanın psikolojik- bilinçaltını besleyen kodları düğüm düğüm çözen felsefi darbelerle sunuluyor.
Kitap olağanüstü güzel. Daha önce de belirttiğim gibi, cümlelerin entelektüel hazzı ve yazarın bilgi birikimindeki doluluk, kitaptaki her bir sorgulayıcı denemeyi adeta süslemiş. Tek bir sayfasından, hatta tek bir cümlesinden dahi sıkılmadım.
Yazarını uzun zamandır takip ediyorum. Günümüz kadınlarında pek rastlanmayan kendine has, kadınsı bir ruhsal derinliğe sahip. Akademik anlamda inanılmaz açılımlara gebe bir farkındalık ve bilgi birikimi barındırıyor. Videolarını kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Felsefenin çok çok ötesinde bir çemberde bulacaksınız kendinizi.
Günümüz toplumsal zihnine yakından baktığımızda, zamanı kuşatan tüm psikolojik çemberlerin dışında bir insan olduğunu, onu yakından takip eden biri olarak biliyorum. Özellikle konuşurken yansıttığı ruhsal enerji, aurası ve olaylara bilgelik dolu bakış açısı beni her zaman etkilemiştir. Politik yazıları zaten ufuk açıcıdır; mutlaka okuyun ve okutun. Beslendiği, oldukça sıradışı yazarlar var. Onlardan hangisini okusam, onlardan da çok etkilendiğimi söyleyebilirim.