·320 syf.····Okunma: 28 Ekim 2023 00:00 Tom Hazard beni gerçekten düşündürdü. 439 yıldır Dünyada olduğunuzu düşünün kulağa hem çok güzel hemde aşırı korkunç geliyor ve Tom 439 yıl boyunca bir çok acıya şahitlik etmiş ve yaşamış bir adam. Normal bir insan ömrü üzerine konuşalım, 80 yıl ne kadar uzun diyor insan ama fark ediyorum ki ne kadar az bir ömrümüz var ve ben bu hayalleri bu ömre nasıl sığdıracağım diye endişeleniyorum. Çünkü gençliğimiz çok kısa sürecek ve hızlıca bitiyor. Zaman devam ediyor ve bizim durup bekleme şansımız yok. Beğenmedim deme şansımızın da olmadığı gibİ. Önemli olan 40 yada 439 yıl yaşamak değil diyor bu kitap 439 yıl yaşabilirsin ama kaç yıl yaşadığını hissettin işte en önemli kısım bu.
Biraz daha kitabın konu ve içeriğinden bahsedeyim. Yazarın dili çok güzel çoğu zaman kendimi Tomun yanında gibi hissettim gereksiz saçama ayrıntılar abartı betimlemeler yoktu. Tarihden bahsediş şeklini sevdim. Tomun acısını hissettim ve onunla üzüldüm. Kitap boyunca Tomun karşılaşıp tanıştığı bazı bilindik isimler var ve bu kişilerle arasında geçen diyorlar farklı eğlenceli bir bakış açısıydı. Güzel bir bilimkurgu olabilecek bir kitap diyebilirim. Başlarken yavaş başlayan kitap aşırı hızlı bitti. Özellikle sonda yaşanan olaylar açıkçası biraz geçiştirme gelsede genel itibari ile beğendiğim bir roman oldu. Öneririm.