2023 258. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2023 16:25
Türkü yine o türkü sazlarda el değişti Yumruk yine o yumruk bir varsa el değişti. "Bir zamanlar millete hizmet etmiş olmak, bu hizmetten ayrıldıktan sonra hala kamu kaynaklarından istifade ederek yaşamaya kimsenin hakkı yoktur. Hizmet sırasında da kimse yakınları ve akrabalarını milletin imkanlarına tebelleş edemez." Mustafa Kemal Atatürk. Tebelleş ne kadar da isabetli bir kelime. Cumhuriyet'in 100. yılı kutlu olsun. Sağlam sinirlere sahip kişiler tarih okumakla baş edebilir. Ben edemiyorum. Emin olmadığım hiç bir şeyi sevmiyorum. Bir yerde öyle yazıp başka bir yerde böyle yazılması tarihi benim için farklı bir boyuta taşıyor. Ortaokul sıralarında severdim tarihi. Ne zamanki tarihin yanlı, farklı anlatılabilir bir şey olduğunu idrak ettim , o zaman komple bıraktım o işleri. Arada okuyor ama sadece kafamda soru işaretleri ile kalıyorum. Geçen gün Zeytindağı'nı okurken de öyle oldum. Bazı şeyleri yapmalı mıydık, şimdi yapmalı mıyız? Hiç bilmiyorum. Vicdanım başka türlü söylüyor aklımda başka nağme çalıyor. Bugünün anlam ve önemine istinaden yaptım bu okumayı. Bu yüzyılda neler yaşadığımızı düşündüm. Bir de. Acaba. Çağdaş olduk mu? "Türkiye savaşa girmemişti. Kuruş borcu yoktu. Enflasyon sıfır düzeyde, hazinesi yeteri kadar altınla dolu, siyasal ve ekonomik bakımdan tam bağımsız ulusal bir devlet olarak serpilen büyüyen genç bir fidan görünümündeydi." "Devletin öznesi de nesnesi de insandır. Devleti kalkındırmak isteyen de önce kendisini kalkındırmalıdır." "Çanakkale savaşı devler ülkesinde devler savaşıdır. Savunulan vatanın öztopraklarıdır. Ve bu toprakları ülkenin öz çocukları olan devler savunmuştur." "Siz ülkenin şerefini koruyun. O sizin geleceğinizi korur." Kalkın ey felah-ı vatan dediler kalktık Herkes oturdu biz ayakta kaldık.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun
Ey VatanOsman Pamukoğlu · İnkılap Kitabevi · 20041,032 okunma